İskitler feryadı

Güncelleme Tarihi:

İskitler feryadı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 28, 2015 15:44

Osmanlı Halk Pazarı’ndaki yangından 1 gün önce dükkânları kül olan İskitler Büyük Sanayi esnafı, kendilerine de yardım edilmesini istiyor. Esnaf, “Onlar esnafsa biz de esnafız. Yardım bekliyoruz” diyor.

Haberin Devamı

İskitler Büyük Sanayi Bölgesi’nde, 19 Aralık Cumartesi günü çıkan yangında dükkânları küle dönen 5 esnaf, yetkililerden yardım bekliyor. Keçiören Osmanlı Halk Pazarı’nda, 253 dükkânın küle döndüğü yangının ardından hak sahiplerine maddi yardım yapılmaya başlanması üzerine, kendilerinin sahipsiz kaldığını belirten esnaf, “Onlar esnafsa biz de esnafız. Yardım bekliyoruz” dedi. İskitler’deki yangının, Keçiören’den 1 gün önce çıktığını ve 5 iş yerini küle çevirdiğini belirten sanayi esnafı, yangından geri kalan mallarının çalınmaması için 1 haftadın nöbet tuttuklarını söyledi ve ekledi:
“Osmanlı Halk Pazarı için devlet seferber oldu. Orada esnaf arkadaşlarımızın canı yandı, tabi ki yardım edilmeli. Ama bizi de unutmamalılar. Onlar esnafsa biz de esnafız. Bir hafta geçti Ankara Ticaret Odası yetkilileri haricinde bir yetkili gelmedi.”

Haberin Devamı

İTFAİYE RAPORU ULAŞMADI

Yangından kurtardığı mallarını, hırsızlardan korumak için sanayideki bir iş hanına taşıyan Erdinç Söğüt ise şöyle konuştu:
“Dükkânı açalı daha 8 ay olmuştu. Yangının sobadan çıktığını tahmin ediyoruz ama bir hafta geçmesine rağmen elimize itfaiye raporu ulaşmadı. Dükkânlar kül oldu, mallarımız yandı. Kimse iş yapamıyor. Mağduriyetimizin giderilmesi için yetkililerden yardım istiyoruz.”
Osmanlı Hal Pazarı’ndaki yangının ardından toplamda 30 bin TL yardım yapılması kararı çıkmış, 10 bin lirası dağıtılmaya başlanmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!