Işıklar değişirken geçmeye çalışmışlar

Güncelleme Tarihi:

Işıklar değişirken geçmeye çalışmışlar
Oluşturulma Tarihi: Aralık 07, 2018 13:47

Kızılay’da EGO otobüsünün yaya geçidinden karşıya geçen vatandaşlara çarptığı kazada ağır yaralanan Gülsen Berçin hayatını kaybetti. Otobüs şoförü Selçuk D. polise verdiği ifadede, yola atlayan bir vatandaşa çarpmamak için direksiyonu kırdığını fakat yine de yayalara çarptığını öne sürdü.

Haberin Devamı

 

15 Temmuz Kızılay Milli İrade Meydanı’nda önceki gün Selçuk D.’nin kullandığı 06 BE 3195 plakalı EGO otobüsü, Atatürk Bulvarı’ndan Çankaya istikametine doğru seyir halindeyken yaya geçidinden yolun karşısına geçmeye çalışan Neslişah E. (12) ve refüjde bekleyen emekli öğretmen Gülsen Berçin’e (75) çarptı. Refüj ile otobüs arasında sıkışarak ağır yaralanan ve bacağı kopan Gülşen Berçin, diğer yaralı Neslişah E. ve şoka giren otobüs şoförü D. çevredeki hastanelere kaldırıldı. Kazada ağır yaralanan Berçin, kaldırıldığı Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

KAMERALAR İNCELENİYOR

Kazanın ardından Olay Yeri İnceleme ekipleri otobüs çevresindeki delilleri toplarken, EGO otobüsünde ve bölgedeki kameralar da incelemeye alındı. Hastanedeki tedavisinin ardından polis tarafından gözaltına alınan şoför D., sorgusunda yola atlayan bir vatandaşa çarpmamak için direksiyonu kırdığını ancak buna rağmen yayalara çarptığını anlattı. Polisin ilk belirlemelerine göre, otobüs şoförü Selçuk D.’nin araçlara yanan trafik ışığının yeşilden kırmızıya döndüğü sırada yaya geçidine doğru ilerlediği, aynı sırada yayaların da trafik ışığının yeşile dönmesiyle birlikte taşıt yoluna doğru çıkış yaptığı tespit edildi. Yağışın da etkisiyle yolun kaygan olduğu ve şoförün fren yapmasına rağmen otobüsün yayalara çarparak refüje yöneldiği de kazaya ilişkin tespitler arasında yer aldı. Güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerde de otobüsün yaya geçidine doğru hızla ilerlediği, sonrasında ise yayalara çarparak altına aldığı ve refüje vurduğu görülüyor. Bazı yayaların koşarak son anda otobüsün altında kalmaktan kurtulduğu kazada bulvarın diğer tarafında araçlara kırmızı ışığın yandığı da görüntülere yansıyor.

Haberin Devamı

EN ÇOK ÖLÜM EN FAZLA KAZA ANKARA’DA

Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Hizmetleri Başkanlığı’nın 2018 yılı Ekim ayına kadar trafik istatistiklerine göre, ülkemizde bu yıl 161 bin 525 ölümlü ve yaralanmalı kaza meydana gelirken, kaza yerinde 3 bin 16 kişi hayatını kaybetti, 270 bin 222 kişi ise yaralandı. Ekim ayı istatistiklerine göre, 2018 yılında Ankara’da, kaza yerinde 167 kişi hayatını kaybederek ülke genelinde ilk sırada yer aldı. En fazla maddi hasarlı kaza, 33 bin 920 kaza sayısıyla yine Ankara’da oldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!