Işık yok yarış var

Güncelleme Tarihi:

Işık yok yarış var
Oluşturulma Tarihi: Mart 19, 2016 15:17

Trafik ışığı, kavşak ve yaya geçidinin olmadığı Mustafa Kemal Mahallesi’ndeki 2120. Cadde’nin, drift ve yarış pistine döndüğünü belirten muhtar Selçuk Oğuz isyan etti: “Her gün en az 2-3 tane yaralanmalı kaza meydana geliyor. Can güvenliğimiz kalmadı.”

Haberin Devamı

Çankaya’nın Mustafa Kemal Mahallesi’nde, trafiğin en yoğun olduğu 2120. Cadde’de yaşanan sorunlar mahalleliyi canından bezdirdi. Mahallenin en uzun caddelerinden olan ve çevresinde çok sayıda alışveriş merkezi, iş yeri, restoran ve okulun yer aldığı caddede, yaya geçidi ve sinyalizasyonun yetersiz olması nedeniyle çok sayıda kaza yaşanıyor. Kazaların yanı sıra alışveriş merkezlerine yakın noktada bulunan ve gün içinde binlerce insanın kullandığı 2121, 2122/1, 2150 ve 2153’üncü sokakların, cadde ile birleştiği kavşaklar, geceleri Ankaralı modifiye ve hız tutkunlarının buluşma noktası oluyor. Trafiğe açık caddede araba yarışları ve drift gösterileri yapılıyor. Konuyla ilgili şikayetlerini Çankaya Kaymakamlığı’na ve Büyükşehir Belediyesi’nin ‘ALO 153 Mavi Masa’ şikâyet hattına ilettiklerini ancak geri dönüş yapılmadığını belirten Mustafa Kemal Mahallesi Muhtarı Selçuk Oğuz, şöyle konuştu:

Haberin Devamı

ARAÇLAR BİRBİRİNE GİRİYOR

“Geniş ve uzun bir cadde olduğu için insanlar, araçlarını hızlı kullanıyor. Sürati seviyorlar ancak saygı yok. Hem gidiş hem de geliş yönünde, bağlantı yollarından bir anda önünüze araç çıkabiliyor. Kavşak ya da trafik ışığı olmadığı için dönüşlerde araçlar birbirine giriyor. Can güvenliğimiz kalmadı. 2014 yılında yolun, benzer problemler nedeniyle refüjle bölünmesini istemiştik ve bir kısmında bu uygulanmıştı. Şimdi bu sıkıntılı bölgelerin de bölünmesini istiyoruz.

Işık yok yarış var

ŞİKÂYETLERİMİZİ İLETTİK AMA

Hız tutkunu gençler de geceleri burayı, yarış pistine çeviriyor. Geniş alanlarda araçlarıyla tehlikeli hareketler yapıp, yarışıyorlar. Kaymakamlığa ve Mavi Masa’ya şikâyetlerimizi ilettik ama her hangi bir çalışma yapılmadı. Ayrıca yaya geçidi de yok. Alışveriş merkezinden çıkan yayalar, yolun karşısına geçerken çaba sarf ediyor. Kaza tehlikesi atlatıyorlar. Her gün en az 2-3 tane yaralanmalı kaza meydana geliyor. Buradaki trafik problemi bir ızdırap. İsteğimiz; bu bölgeye trafik ışığı, kavşak, yaya geçidi yerleştirilmesi yapılması ve yolun bölünmesi.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!