İşaret diliyle dolandırdılar

Güncelleme Tarihi:

İşaret diliyle dolandırdılar
Oluşturulma Tarihi: Haziran 04, 2016 18:51

Ankara’da faaliyet gösteren bir şirketin, ev sahibi yapma vaadiyle 96 engelliyi, isimlerine kredi çekerek dolandırdığı iddia edildi. Polis söz konusu şirkete operasyon düzenlerken, engelliler de bina önünde toplandı.

Haberin Devamı

Ankara’da yaşayan 86 sağır ve dilsiz vatandaş, bir şirketin kâr payı ve ev sahibi yapma vaadiyle kendilerini dolandırdığı iddiasıyla savcılığa başvurdu. Cumhuriyet Savcılığı soruşturma başlatarak dosyayı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ne (KOM) gönderdi. Ankara Emniyet Müdürlüğü KOM ekipleri, yaklaşık 2 aylık bir çalışmanın ardından söz konusu şirketin 96 engelli vatandaşı dolandırdığını belirleyerek, savcılık talimatıyla operasyon başlattı.

9 AYRI ADRESTE EŞ ZAMANLI OPERASYON

KOM polisi, şirketin Ankara’da bulunan 9 farklı adresine eş zamanlı operasyon düzenledi. Polis, şirkette saatlerce arama yaparken, tüm belge ve bilgilerini de incelemeye aldı. Ayrıca, tüm bilgisiyarların da imajları alındı. Yapılan ilk incelemede şirketin işitme ve konuşma engelli vatandaşlardan, kâr payı verme ve ev sahibi yapma vaadiyle para topladığı, şirkette çalıştırdığı işitme engelliler aracılığıyla diğer engellilere ulaştığı, engelli vatandaşlar üzerinden bankalardan yüklü miktarda kredi çektikleri belirlendi.

Haberin Devamı

8 MİLYON 300 LİRALIK MAĞDURİYET

Şirketin sadece Ankara’da engelli vatandaşları 8 milyon 300 bin lira dolandırdığı iddia ediliyor. Ev ve arsa alacakları ümidiyle şirkete para yatıran sağır ve dilsiz vatandaşlar, eylemle dertlerini anlatmaya çalıştı. Polisin içeride arama yaptığı sırada şirket binasının dışında toplanan engelli vatandaşlar, işaret diliyle nasıl dolandırıldıklarını ve mağduriyetlerini anlattı. Şirketin sahibi İ.A. ile aralarında bankacıların da bulunduğu 30 kişi hakkında soruşturma başlatıldı. Şirketin patronu İ.A.’nın anne ve babasının da engelli olduğu, bu nedenle İ.A.’nın işaret dilini çok iyi bildiği, engellilere bu yolla kolay iletişim kurduğu ve güven vererek dolandırdığı iddia edildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!