İranlı kadınların objektifinden

Güncelleme Tarihi:

İranlı kadınların objektifinden
Oluşturulma Tarihi: Kasım 28, 2016 10:07

Geçtiğimiz dönem Abbas Kiarostami ve Romin Mohtasham gibi çağdaş İran fotoğraf sanatının öncülerine ev sahipliği yapan CerModern, bu kez İranlı kadın fotoğrafçıların eserlerini Ankaralı fotoğrafseverlerle buluşturuyor.

Haberin Devamı

Kendisi de fotoğraf sanatçısı olan Amir Hossain Heshmati tarafından derlenen 165 fotoğraftan oluşan seçki, 26 kadın sanatçının farklı ifade biçimlerini biraraya getiriyor. Tahran Shirin Galeri iş birlikteliğiyle gerçekleşen sergi, 26 Ocak tarihine kadar görülebilecek.

İranlı kadınların objektifinden

FARKLI NESİLLERDEN FOTOĞRAFÇILAR

Amir Hossain Heshmati, bu seçkinin, farklı nesillerden ve farklı konulara odaklanmış İranlı kadın fotoğrafçıların eserlerinin gösterilmesini hedeflediğini söyledi. Heshmati, serginin hazırlık süreci ile ilgili olarak şunları söyledi: “Belirli bir temayla bir seçki derlemek, sanatçıyı sınırlayıp ev ödevi gibi yapmaya zorlayacağından fotoğrafın farklı açılarını olabildiğince göstermek istedim. Bu nedenle, mevcut şartlar ve olanaklar ışığında, karşı karşıya kaldığım zorluğa heyecanla yaklaşarak aktif İran fotoğraf toplumunu daraltmaya karar verdim ve kadın fotoğrafçıların işlerini davet etmeye karar verdim.”

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!