Oluşturulma Tarihi: Mart 31, 2011 00:00
Sınır ticareti adı altında yurda getirilen, ancak Türkiye’nin Ankara ve İstanbul gibi büyükşehirleri de dahil olmak üzere birçok bölgesinde tezgahlarda yerini alan İran karpuzunun, yerli üreticide fiyat kaygısına neden olduğu bildirildi.
Tedirgin ediyor
Ceyhan Ziraat Odası Başkanı Yavuz Tezcan, Türkiye’de her yıl 4 milyon tona yakın karpuz üretimi yapıldığını belirterek, bunun yüzde 40’ının Çukurova yöresinden karşılandığını kaydetti. Yöredeki üreticilerinin 1-1,5 ay sonra karpuz hasadına başlamayı planladığını ifade eden Tezcan, buna karşın bazı marketlerde ve manavlarda son günlerde İran’dan getirilen karpuzun satışının yapıldığını söyledi. Tezcan, “Bu ürünlerin normal şartlarda İran ile sınırı olan illerde satışa sunulması lazım. Ancak şu an Ankara’da ve İstanbul’da bile bu karpuzları görebilirsiniz” dedi.