İnsanlara evlerinde ulaşacağız

Güncelleme Tarihi:

İnsanlara evlerinde ulaşacağız
Oluşturulma Tarihi: Nisan 11, 2020 09:20

Müzik kariyerine Ankara’da başlayan, ardından Türkiye ve yurt dışına açılan DJ Wolfson, salgın sürecinde konserlerin, festivallerin iptal edilmesine rağmen müzik endüstrisinin üretmeye devam ettiğini belirtti. 20 Nisan’da yeni bir şarkısını yayınlayacak olan Wolfson, “Müzik çok önemli, hayatımızın iyi ve kötü her anında yanımızda bir destekçi, ayrılmaz bir parça. O yüzden global müzik endüstrisi durmama kararı aldı. Bu seferde insanlara evlerinde ulaşacağız” dedi.

Haberin Devamı

Yoğun turne programınız nedeniyle sürekli seyahat ediyorsunuz, Acaba bu süreç sizi nasıl etkiledi?

Evet, haftada 3 ila 4 dört uçak yolculuğum kesin oluyordu, belki 6 yıldır aralıksız bu şekildeydi. Biraz dinlenmek için gerçekten bir fırsat oldu. Ne kadar üzücü ve korkunç bir süreç olsa da, duruma bu şekilde bakmaya çalışıyoruz, dinlenmek ve üretmek için bir fırsat olarak.

Şu an nerede gönüllü ev karantinasında bulunuyorsunuz?

Mart ayı başındaki son uçuşlardan birisi ile 4 konser için Norveç’ten Türkiye’ye geldim. 4 konserin 3’ü iptal edildi bu sırada. Hemen arkasından 15 Mart’ta Amerika’ya Miami Müzik Haftası’na uçacaktık. Durumu görünce her şeyi iptal ettim, 4 gün sonrasında zaten Amerika kendisi giriş çıkışları kapattı. O yüzden süreç bitene kadar Ankara’dayım. Hep sağlımız için çok dikkatliydik zaten, aralık ayından itibaren daha da arttırmıştık bunu. Sürekli yollarda, otellerde, uçaklarda ve kalabalık yerlerdeyiz sonuçta. Fakat kurallara uyulduktan sonra bağışıklık sistemini de düşürmeden ve hijyene daha fazla dikkat edince bir problem kalmıyor.

İnsanlara evlerinde ulaşacağız


ÇALAR SAATSİZ UYANIYORUM

Evdeyken vaktinizi nasıl geçiriyorsunuz?

Her şeyden önce dinleniyorum. Bu, uzun zamandır yapmayı unuttuğum bir şeydi. Düzenli uyuyorum, çalar saat olmadan uyanmak en büyük değişikliklerden birisi gerçekten. Spor yapıyorum, kendime vakit ayırıyorum, özlediğim çok basit şeyleri yapıyorum, resim yapmak, kağıt oynamak gibi. Onun dışındaki saatlerimi stüdyoda geçiriyorum, plak şirketimin rutin işleri oluyor. Hazır vakit varken askıda kalmış projeleri bitiriyorum. Tüm dünya bu durumda olduğu için başka ülkelerden iletişimde olduğumuz sanatçılarla beraber yeni projelere başlıyoruz, internet üzerinden.

İnsanlara evlerinde ulaşacağız


YENİ ŞARKI 20 NİSAN’DA

Evde müzik çalışmaları nasıl gidiyor, bu süreçte yeni üretimler ve iyi işler çıkacak mı size göre?

Müzik çalışmalarına hiç ara vermedik ve yavaşlamadık. Sürekli yeni projeler üretiyoruz fırsattan istifade. Plak şirketim World Records’ta şu an tüm dünyadan 56 sanatçı var. Günlük 2-3 saat onun yazışmaları ve e-posta trafiği oluyor. Bu süreç ne kadar konserleri, festivalleri iptal etmiş ve dönen çarkları durdurmuş olsa da, biz durmadık. Yeni müziklerimiz, aynı rutinde çıkmaya devam edecek. En yakını 20 Nisan’da. İngiliz plak şirketi Somatic Records’tan gelecek olan yeni bir parçam var. Müzik çok önemli, hayatımızın iyi ve kötü her anında yanımızda bir destekçi, ayrılmaz bir parça. O yüzden global müzik endüstrisi durmama kararı aldı. Bu seferde insanlara evlerinde ulaşacağız.

SAĞLIĞIN DEĞERİNİ HATIRLATTI

Bu süreç sizin hafızanızda nasıl kalacak, size ne öğretti?

Kısa bir süre içerisinde hemen filmlerde, dizilerde, her türlü medya platformunda bu süreç hakkında işler yapılacağını düşünüyorum. Bu şekilde tarihe iyice kazınacaktır. Benim açımdan bu süreç insanlara sağlığın, güvende olmanın, evinde bir lokma yiyeceğin olmasının değerini hatırlattı ve pekiştirdi. Bir arada sevdiklerinde güvende olmaktan daha büyük bir lüks yok bence. Ve insanlar biraz daha kendisiyle vakit geçirebilmeyi, kendisini geliştirmeyi, hobi edinmeyi, tek başına mutlu olmayı hatırlayacaklardır diye düşünüyorum.

İnsanlara evlerinde ulaşacağız


Sizce bu süreç en verimli şekilde nasıl atlatılır?

Tüm dünya olarak korkuyoruz; ölümden, sevdiklerimize zarar gelmesinden, vereceği uzun süreli ekonomik yaralardan. Fakat ne kadar 7 gün 24 saat bu duyguların içinde olsak da kaygı insanı eriten, çürüten bir duygu ve kimseye bir faydası yok. Kaygıyı bir kenara itmek ve kişisel gelişime, eğer yanlarındaysanız ailenizle vakit geçirmeye, özlediğiniz veya hiçbir zaman vakit bulamayıp yapamadığınız şeylere geri dönmek lazım. Bu dönemi fırsata dönüştürmeliyiz, süreç bittiğinde hayata daha hazır, dolu ve donanımlı devam edilebilir.

Şuan en çok yapmak istediğiniz şey nedir, en çok bulunmak istediğiniz yer neresidir?

Müziğim ve ailem ile olmaktan başka yapmak isteğim bir şey yok aslında. Ona da sahibim. Başka ülkelerde olsak da her saniye iletişim halindeyiz ailemle. Fakat bulunmak isteğim yer bir dağın tepesinde, göl kenarında bir ev olabilir koca bir şehirde olmaktansa.

Kitap ve film öneriniz nedir?

Sanırım 20 yıldır televizyon izlemiyorum. Takip ettiğim bir dizi veya program yok, hiç olmadı. Boş zamanlarım kendimle ve müzikle hep. Uçaklarda film izliyorum genelde. Kitap olarak Marlo Morgan’ın ‘Bir Çift Yürek’ ve film olarak da Clint Eastwood’un ‘The Mole’u tavsiye edebilirim.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!