İnsanlar beni görünce ağlıyor

Güncelleme Tarihi:

İnsanlar beni görünce ağlıyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 12, 2012 00:00

10 Kasım’da Anıtkabir’e gelenler Atatürk'ün benzerini karşılarında görünce şoka girdi.

Haberin Devamı

Atatürk’ün ebediyete intikalinin 74. yıldönümünde Türkiye’nin dört bir yanından Ankara’ya gelen vatandaşlar Anıtkabir’e akın etti. Ziyaretçiler arasında bulunan ve Atatürk’e benzerliğiyle dikkat çeken Göksel Kaya bir anda ilgi odağı oldu. Anıtkabir’in yaşlı ziyaretçilerinden birkaçı, Atatürk’ü kanlı canlı karşısında gördüğünü zannederek heyecandan uzun süre kendine gelemedi. Vatandaşlar yaşadıkları şoku atlattıktan sonra fotoğraf çektirmek için birbiriyle yarıştı. Ankara Hürriyet’e açıklamalarda bulunan Kaya, “Bu benzerlik bana verilmiş en büyük lütuf. Atatürk yüzyıllar boyunca hafızalarımızdan silinmeyecek ulu bir önderdir” dedi.
Atatürk’ü anmak için kendisinin de sıradan bir vatandaş gibi Anıtkabir’i ziyaret ettğini söyleyen Kaya sözlerine şöyle devam etti: “Yüz hatlarımda belirgin bir benzerlik olduğunun farkındaydık. Asıl benzerlik ise 20’li yaşlarda kendini belli etti. O yaşlardan itibaren sokakta insanların durup durup bakmasına elleriyle beni işaret etmesine alıştım.

Haberin Devamı

BENİM İÇİN AĞIR BİR YÜK

Tabi bu durum benim için beraberinde ağır bir yük de getirdi. Milyonların sevgilisi olmuş Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu olan bir şahsa benzediğiniz zaman hal ve hareketlerinize dikkat etmeniz gerekir. Ben kendimi ne kadar düşünüyorsam Atatürk’ün insanlar için hissettirdiği manevi duyguları da o derece önemsiyorum. Bu manevi değere zarar verecek hiçbir hareket yapmam. İnsanlar beni görünce durup ağlıyor. Ben de buna karşı kayıtsız kalıp gülüp oynayıp yanlarından geçemem.”

YANIMDAYMIŞ GİBİ HİSSETTİM

Anıtkabir’e gelerek anma etkinliklerine katılan öğrenci Hilal Yıldız, “Atatürk’ü karşımda görünce şok oldum. Heyecandan ne yapacağımı bilemedim. Uzun süre sarılmak bile beni mutlu. Gözlerimi kapatınca sanki yanımdaymış gibi Atatürk sanki yanımdaymış gibi oldu” diyerek duygularını dile getirdi.

SEVDİĞİ ŞARKILARLA ANILDI

İnsanlar beni görünce ağlıyor

Mamak Kaymakamlığı ve Mamak Belediyesi önündeki Atatürk büstüne çelenk koyulmasıyla başlayan anma programı, Cebeci Anadolu Kız Teknik Meslek Lisesi’nde devam etti. Öğretmen ve öğrencilerin hazırladığı anma programında Mamak Kültür Merkezi Türk Sanat Müziği korusu tarafından gerçekleştirilen konser yoğun ilgi gördü. Ata’nın en sevdiği parçalarının seslendirildiği konserde izleyenler hüzünlü anlar yaşadı.

Haberin Devamı

ATATÜRK ORATORYOSU DUGULANDIRDI

İnsanlar beni görünce ağlıyor

Altındağ Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü anlamlı bir etkinlik düzenledi.
Aydınlıkevler Kadınlar Eğitim Kültür Merkezi üyesi kadınlar, Abdurrahim Karakoç Gençlik Merkezi üyesi gençler ve Aydınlıkevler Kreşi’ne devam eden minikler, Yunus Emre Kültür Merkezi’nde ortak bir program düzenledi. Aydınlıkevler KEKM üyesi kadınlar tarafından yapılan açılış konuşmaları ve okunan şiirlerin ardından Atatürk konulu bir sinevizyon sunumunun gerçekleştirildi. Törende, Aydınlıkevler Abdurrahim Karakoç Gençlik Merkezi üyesi gençlerin “Atatürk Oratoryosu” izleyenleri duygulandırdı.

Haberin Devamı

YENİMAHLLE’DE HÜZÜNLÜ 10 KASIM

İnsanlar beni görünce ağlıyor

Yenimahalle’de resmi tören Belediye binası Atatürk Anıtı önünde gerçekleşti. Törene Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Başkan Vekili Başar Bal, Belediye Meclis üyeleri, Salihli Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Sungur, Salihli’den gelen öğrenciler ve Yenimahalleliler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Atatürk Anıtı’na Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar tarafından çelenk konuldu. Törende konuşan Yaşar, “Atatürk’ün yaktığı ışık, kurduğu Cumhuriyet ilelebet yaşayacak. Onun yaktığı ateşi söndürmek, kurduğu Cumhuriyeti değiştirmek için 90 yıldır içeride ve dışarıda mücadele edenler hep hüsrana uğramıştır, bundan sonra da hüsrana uğrayacak” dedi.

Haberin Devamı


YÜREĞİMİZLE SAHİP ÇIKIYORUZ

İnsanlar beni görünce ağlıyor

Elmadağ Hükümet konağında Atatürk anıtına çelenk konulması ile başlayan programa Elmadağ İlçe Kaymakamı Resul Kır, İlçe Belediye Başkanı Gazi Şahin, İlçe Garnizon Komutanı Ahmet Keleşoğlu, Siyasi parti temsilcileri ve İlçe daire amirleri katıldı. Çelenklerin Atatürk anıtına konulmasından sonra Saat 09.05’de sirenler eşliğinde Ata için iki dakikalık saygı duruşu yapıldı. Saygı duruşundan sonra Elmadağ Belediyesi Kent Orkestrası eşliğinde İstiklal marşı okunurken bayrak yarıya çekildi. Zor şartlar altında kurulan bu büyük Cumhuriyet’in kurucusu olan Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü rahmetle ve saygıyla andıklarını belirten Şahin, “Bizlere bırakılan en büyük hazinenin yılmaz bekçileri olarak bu büyük Cumhuriyete hizmetlerimizle, düşüncelerimizle ve en önemlisi yüreğimizle sahip çıkıyoruz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!