İnsanın doğayla mücadelesi sergileniyor

Güncelleme Tarihi:

İnsanın doğayla mücadelesi sergileniyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 07, 2022 00:40

Hüseyin Arıcı’nın ‘Güzel Olan Hiçbir Şeyi Hak Etmiyorsun!’ isimli kişisel sergisi, CerModern’de sanatseverlerin beğenisine sunuldu. 22 Mayıs’a kadar ziyaret edilebilecek sergide, insan ve doğa arasındaki mücadele kuşlar üzerinden kurgulanıyor.

Haberin Devamı

Hüseyin Arıcı’nın ‘Merhamet’ serisinin devamında üretimine dahil ettiği ‘İnsan Eli’ isimli çalışmaları, ‘Güzel Olan Hiçbir Şeyi Hak Etmiyorsun!’ başlıklı sergisiyle görücüye çıktı. ‘Merhamet’ serisinin karamsarlığı, serinin yeni parçalarında fazlasıyla kendini hissettiriyor. Serginin girişinde başı gövdesinden ayrılmış leyleğin üç boyutlu resmi, şaşırtıcı bir etki ile ziyaretçileri karşılıyor. Diğer bölümlerde ise doğa ve insan arasındaki savaş, kuşlar üzerinden kurgulanıyor. Serginin dünyaya bebekler bırakan bir leyleğin dilinden yazılarak, masum ve günahsız bir bebeğin büyüyüp nasıl bir canavara dönüştüğünü anlattığını belirten Hüseyin Arıcı şu bilgileri verdi:

İnsanın doğayla mücadelesi sergileniyor


BİR İNTİKAM SAVAŞI

“İnsan ve doğa arasındaki savaşın biteceğine ve insanlığın gidişatına karşı o kadar umutsuzum ki, sergiye gelenler ilk olarak leyleğin ölü bedeniyle karşılaşıyor. Hiçbir şekilde elçinin söylemine bile tahammül edemeyen bir insan hikâyesi var burada. Leyleğin yapmaya çalıştığı şey şu; ‘madem sen benim güzelime saldırıyorsun, ben de senin güzel sanatlarına bir balta vuracağım.’ Bu yüzden de serginin tamamında başka kuşlar tarafından kirletilmiş eserler göreceksiniz. Bu bir intikam savaşı gibi. Hiç bitmeyecek bir savaşı anlatmaya çalıştım.”

İnsanın doğayla mücadelesi sergileniyor

Serginin girişinde başı gövdesinden ayrılmış leyleğin üç boyutlu resmi yer alıyor.

Haberin Devamı

İnsanın doğayla mücadelesi sergileniyor

Sergi’nin ‘İnsan Eli 2’ isimli kısmında geniş bir boşluk ve iki büyük figürle anıt bir resim var.

İnsanın doğayla mücadelesi sergileniyor

Hürriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Hande Fırat sergideki çalışmaları inceledi ve Hüseyin Arıcı’dan eserleri hakkında bilgi aldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!