İndirim yok tartışma var

Güncelleme Tarihi:

İndirim yok tartışma var
Oluşturulma Tarihi: Kasım 18, 2022 16:57

ABB Meclisi’nde yine ‘suda indirim’ tartışması vardı. AK Parti’li Sinan Burhan, ABB Başkanı Mansur Yavaş’ı eleştirerek, “Tüm Ankaralılara sesleniyorum bir tek kuruş su fiyatı inmedi, ortada büyük bir yalan var” dedi. CHP’li Yaşar Neslihanoğlu ise “Karşınızda muhatap aldığınız kişi ABB Başkanı. Onun yalancılıkla itham edilmesi son derece yanlış” diye konuştu.

Haberin Devamı

İndirim yok tartışma var

 Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Meclisi’nde bütçe oturumları devam ederken önceki gün ‘suda indirim’ tartışması yaşandı. Gündem dışı söz alan AK Parti Altındağ Meclis Üyesi Sinan Burhan, Balıkesir’de CHP İl Başkanlığı’nın ‘ABB’nin su indirimi yaptığı’ gerekçesiyle Balıkesir’de de indirim yapılması için imza kampanyası başlattığını belirtti. ABB’nin suda indirim yapmadığına dikkat çeken Burhan şöyle konuştu:

ORTADA BÜYÜK BİR YALAN VAR

İndirim yok tartışma var

“ABB’de bir tek kuruş suda indirim yapılmadı. Kışa yaklaştık yaklaşık 300 bin kişiye mesaj çekerek, ‘kömür, et, buğday, ilaç ve tohum yardımlarını kesiyoruz’ dediler. Bu yardımı kesme gerekçesi olarak neyi gösterdiler? İşte yalan, tiyatro bu. Deniliyor ki ‘su fiyatları yüzde 50’ indi. Tüm Ankaralılara sesleniyorum bir tek kuruş su fiyatı inmedi, ortada büyük bir yalan var. Peki neden fakiri fukarayı, yardımı kesmekle tehdit ediyorsunuz. Yardımı kesiyorsunuz. Bu illüzyonu ben ortaya koymak istiyorum. Su fiyatlarını kimse indirmedi. Pazartesi günü Mansur Bey burada konuşacak. Desin ki ‘Ben bir kuruş su fiyatlarını indirdim’, ben istifa edeceğim. Ama kendisi yalan söylediği için istifa etmesi lazım. Ankaralının onuru ile oynayamaz.”

Haberin Devamı

YALANCILIKLA İTHAM YANLIŞ

İndirim yok tartışma var

Burhan’a tepki gösteren CHP Grup Başkanvekili Yaşar Neslihanoğlu şu yanıtı verdi: “Karşınızda muhatap aldığınız kişi ABB Başkanı. Onun yalancılıkla itham edilmesi, Ankara halkının onuruyla oynuyormuş gibi ifadeler kullanılması son derece yanlış. Bu nasıl bir üslup. Suda yüzde 50 indirim yapılsın diye o önergeyi veren kim? Ülkede yüzde 100’ün üzerinde enflasyon varken, akaryakıt, doğalgaz fiyatları belliyken, kanunsuz bir önergeyi veren kim? Kendi belediyelerinizde suya yüzde 50-60 zam yaparken hiç sesiniz çıkmayacak. Burada da gelip ‘suya yüzde 50 indirim yapılsın’ diyeceksiniz. Yok öyle bir şey. Ülkenin geldiği ekonomik durum bellidir. Mansur Yavaş kadar sosyal yardım yapan bir Büyükşehir Belediye Başkanı gördünüz mü şimdiye kadar? Kendi dönemlerinizle de kıyaslayın. Lütfen, bu tarz konuşmalar hiç hoş değil.”

Haberin Devamı

CHP’NİN TAVRINI KINIYORUM

İndirim yok tartışma var

AK Parti Grup Başkanvekili Murat Köse ise Neslihanoğlu’nun cevap vermek yerine polemik yaptığını savundu. Köse, “Sinan Bey’in söylediği konuya CHP Grup Başkanvekili cevap vermedi. Aynı şeyi bir banttan söyler gibi söyleyip duruyor. Ankara’da su fiyatlarının indiği yönünde bir algı var. Uygulamada var mı, yok diyor Sinan Bey. (Yaşar Neslihanoğlu) Polemik yapıyor. Yaptığı polemikte de kendini ele veriyor. Hem su fiyatını indirmedi, hem de sosyal yardım alanların yardımlarını kesti Mansur Yavaş. Bu gerçeği sadece Ankara’nın değil, tüm Türkiye’nin duyması lazım. Mağdur olan insanlar üzerinden siyaset yapmayı çok yanlış olarak görüyorum. CHP’nin tavrını kınıyorum. Bu millet sahipsiz değildir. İlçe belediyeleri olarak hepsinin ihtiyaçlarını karşılıyoruz, karşılamaya da devam edeceğiz. Bunun hesabını zaten vatandaşımız Mansur Yavaş’tan soracak” ifadelerini kullandı.

MAMAK’A 1.79 MİLYON TL KEÇİÖREN’E 1.6 MİLYON TL

Haberin Devamı

Öte yandan Meclis Mamak, Keçiören, Polatlı, Kızılcahamam, Nallıhan, Kalecik belediyelerinin 2023 bütçelerini de oy birliğiyle kabul etti. Bütçelerin onaylanmasının ardından Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, Polatlı Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya, Kızılcahamam Belediye Başkanı Süleyman Acar, Nallıhan Belediye Başkanı İsmail Öntaş ve Kalecik Belediye Başkanı Duhan Kalkan Meclis üyelerine teşekkür etti. Altı ilçenin bütçe rakamları ise şöyle oldu:
Mamak Belediyesi: 1 milyar 790 milyon TL.
Keçiören Belediyesi: 1 milyar 600 milyon TL.
Polatlı Belediyesi: 400 milyon TL.
Kızılcahamam Belediyesi: 160 milyon TL.
Nallıhan Belediyesi: 150 milyon TL.
Kalecik Belediyesi: 72 milyon 750 bin TL.

 

BAKMADAN GEÇME!