Güncelleme Tarihi:
Geçen sene ağustos ayında diz ağrısı şikâyeti yaşayan İbrahim İnan, ağrıları artınca hem İstanbul’da hem de Nevşehir’de farklı doktorlara gitti. Yapılan kontroller sonrası sağ bacağının kesilme ihtimalinin çok yüksek olduğunu öğrenen İnan, tedavi şansı için Ankara’ya da geldi. Dr. Abdurrahman Yurtarslan Ankara Onkoloji Eğitim ve Araştırma Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Kliniği Eğitim ve İdari Sorumlusu Prof. Dr. Bedii Şafak Güngör ve ekibinin başarılı operasyonuyla bacağı kesilmekten kurtarılan İnan şimdilerde yarıda bıraktığı üniversite eğitimini yurt dışında tamamlamanın hayalini kuruyor. İnan, yaşadığı sancılı ama umut dolu süreci Hürriyet Ankara’ya anlattı:
KESİLMESİ GEREKTİĞİ SÖYLENDİ
“Geçen seneye kadar hayatımda her şey normal seyrinde gidiyordu. Annemde böbrek yetmezliği başlaması üzerine tek böbreğimi anneme bağışladım. Tekrardan eski sağlığına kavuşunca, o kadar mutlu oldum ki... Sonrasında ise her şey yolunda gidiyordu. Ta ki başka bir rahatsızlık benim kapımı çalana kadar. Geçen senenin ağustos ayında dizimde ağrılar başladı. İstanbul’da bir doktora gittim fakat şikâyetlerimin ani bir hareketten kaynaklanabileceği söylendi ve birkaç ay ilaç kullandım. Daha sonra ağrılarım geçmeyince Nevşehir’deki bir hekime göründüm ve yapılan tetkikler sonrası durumumun ciddi olduğunu öğrendim. Çoğu doktor sağ bacağımın tamamen kesilmesi gerektiğini söylüyordu.
Ameliyat Öncesi
Ameliyat sonrası
DOKTORLAR ANKARA’YA YÖNLENDİRDİ
Daha 23 yaşındaydım, 24’üme girmeme az kalmıştı. Kanser nereden çıkmıştı? Bir gün içimden ‘İbrahim, kendine gel. Eğer sen dik durmazsan ailen yıkılır, bu süreci atlatacaksın’ dedim ve aileme destek oldum. ‘Kimse üzülmesin, hepsi geçecek. Ben ağladığınızı görmek istemiyorum’ dedim. Sonrasında Nevşehir’deki doktorlar beni Ankara’ya yönlendirdi. Bu sayede Dr. Abdurrahman Yurtarslan Ankara Onkoloji Eğitim ve Araştırma Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Kliniği’ne geldim. Prof. Dr Bedii Şafak Güngör hocam ve ekibinin gerçekleştirdiği operasyon sonrasında bacağım kesilmekten kurtuldu. Şimdi yürüyorum. Ve dönüp baktığımda şunu söyledim; iyi ki kanser olmadan evvel anneme böbreğimi vermişim. Yoksa kansere yakalandıktan sonra onu eski sağlığına kavuşturamazdım.”
HEDEFLERİM BENİ AYAKTA TUTUYOR
Tedavi sürecinin ardından yurt dışında eğitimine devam edeceğini söyleyen İnan, “Tamamen eski sağlığıma kavuştuktan sonra eğitimime kaldığım yerden devam etmek istiyorum. Yurt dışındaki bir üniversiteden kabul kazanmıştım. Her şeyin başı sağlık. Bir de ‘Kim Milyoner Olmak İster’ yarışmasına katılmayı çok istemiştim. Umarım bir gün gerçek olur. Bir diğer isteğim ise, Sayın Cumhurbaşkan’ımızla yakından tanışmak. Hayal ve hedeflerim beni ayakta tutuyor. 23 yaşına kadar kanser olacağım aklımın ucundan bile geçmezdi. Şükretmeyi öğrenmek lazım” dedi.
HEPİMİZ ÇOK ZOR GÜNLER ATLATTIK
İbrahim İnan’ın annesi Elif Akpınar ise “Yaklaşık 1.5 sene evvel böbrek yetmezliği yaşadım. O zamanlar İbrahim’e kanser teşhisi konulmamıştı ve üniversitede İngilizce işletme bölümünü okuyordu. İbrahim, durumumu öğrenince üniversitesini yarıda bırakarak geçen yılın şubat ayında bana tek böbreğini bağışladı. Benim iyileşmeme vesile oldu. Daha sonra aradan belli bir zaman geçtikten sonra İbrahim’de diz ağrıları başladı. Sebebini araştırmaya başladık ve kemik kanserine yakalandığını öğrendik. Uzun araştırmalarımız sonucu tedavi için Dr. Abdurrahman Yurtarslan Ankara Onkoloji Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne başvurduk. Çoğu yerde İbrahim’in bacağının yüzde 90 oranında kesileceği söyleniyordu. Fakat Prof. Dr. Bedii Şafak Güngör hocam ve ekibinin başarılı operasyonu sonrasında İbrahim, bacağı kesilmeden sağlığına kavuştu. Hepimiz çok zor günler atlattık. Mesleğim gassallık. Bir gün 23 yaşında kanserden vefat eden bir kızı son yolculuğuna hazırlarken aklıma oğlum geldi. İşimi seviyorum ama o an gerçekten çok zorlandım. Allah kimseye, çaresiz dert vermesin” diye konuştu.
Prof. Dr. Bedii Şafak Güngör
KANSERLİ DOKUNUN YERİNE PROTEZ
İnan’ın hastalık süreci hakkında bilgi veren Dr. Abdurrahman Yurtarslan Ankara Onkoloji Eğitim ve Araştırma Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Kliniği Eğitim ve İdari Sorumlusu Prof. Dr. Bedii Şafak Güngör, “İbrahim, hastanemize kemik kanseri (osteosarkom) teşhisiyle geliyor. Hayati riski yüksek olan bir evredeydi. Gittiği diğer illerdeki kontrollerde sağ bacağının kesilmesi gerektiği söyleniyor. Tabii hasta korkuyor bacağı iyice şişmeye başlıyor 2 il gezdikten sonra Ankara’ya hastanemize başvuruyor. İbrahim’le ameliyata girmeden hemen önce bir konuşmamızda ‘iyi ki bacağım kanser olmadan evvel böbreğimi anneme vermişim yoksa şimdi veremezdim’ demesi ekibimizi oldukça etkiledi. Ardından gerçekleştirdiğimiz 5 saat süren büyük bir operasyonun ardından İbrahim’in sağ bacağında, kesilme (ampütasyon) olmadan kanserli dokuyu temizledik ve temizlenen kanserli kemiğin yerine protez takıldı. Yaklaşık 5 aydır yürüyemeyen çocuk şimdi yürüyor. Tedavi sürecinin ardından da eski sağlığına kavuşacaktır” ifadelerini kullandı.