Başkentray için ilk yıkım Hacettepe Köprüsü'ne

Güncelleme Tarihi:

Başkentray için ilk yıkım Hacettepe Köprüsüne
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 14, 2016 15:20

Başkentray çalışmaları kapsamında Sıhhiye, Cebeci ve Mamak’taki demiryolu köprülerinin yıkımına bugün başlanıyor. Hacettepe Üniversitesi’nin önündeki köprü bugün yıkılacak. Atatürk Bulvarı üzerindeki Sıhhiye demiryolu köprüsündeki yıkım çalışmaları ise 17 Temmuz'da başlayacak.

Haberin Devamı

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğü (TCDD) tarafından gerçekleştirilecek Başkentray projesi kapsamında, Banliyo hattının Ankara-Kayaş istasyonları arasında kalan demiryolu köprüleri ve geçitleri yıkılarak yeniden yapılacak. Çalışmalar süresince alt ve üst geçitlerin bulunduğu güzergahlar kısmen veya tamamen araç trafiğine kapalı olacak. Bugün, Hacettepe Hastanesi Acil servisi önündeki demiryolu köprüsünün yıkımıyla başlanacak çalışmalar kapsamında, Sıhhiye, Saime Kadın, Cebeci (Eski Konservatuar yanı) köprüleri, Altınsoy 1-2 geçitleri, Mamak Caddesi, Kayaş Caddesi bağlantı noktaları ve Yemeni Sokak'ta bulunan üst geçitler yıkılacak. Çalışmalar, 19 Kasım’a dek devam edecek.

BU AKŞAM 21.00’DE BAŞLIYOR

Yıkımına bugün başlanacak Hacettepe Köprüsü'nün çevresinde Adnan Saygun Caddesi'nin, Celal Bayar Bulvarı ile Kızılay Sokak arasında kalan bölümü, yıkım işlemlerinin yapılabilmesi için bugün saat 21.00'den itibaren 17 Temmuz Pazar gününe kadar taşıt trafiğine kapatılacak. Yıkım işlemleri tamamlandıktan sonra Adnan Saygun Caddesi'nin Celal Bayar Bulvarı ile Kızılay Sokak arasında kalan bölümünde her iki yönde önce bir, daha sonra ise iki şerit, 17 Temmuz Pazar gününden itibaren taşıt trafiğine açılacak. Dumlupınar Caddesi'nin, Celal Bayar Bulvarı ile Geçim Sokak arasında kalan bölümü 17 Temmuz Pazar günü saat 21.00'den itibaren 19 Temmuz Salı gününe kadar kapalı olacak.

Haberin Devamı

ÇALIŞMALAR MAMAK’A YÖNELECEK

Atatürk Bulvarı üzerinde Sıhhiye Köprüsü'nün yıkım çalışmalarına 17 Temmuz'da başlanacak. 9 Eylül'e dek sürecek çalışmaları süresince trafik akışı her iki yönde üçer şeritten sağlanacak. Arif Yıldız Caddesi'nin Mamak Caddesi ile 4. Cadde arasında kalan bölümü 19-21 Temmuz tarihlerinde taşıt trafiğine kapatılacak. Talatpaşa Bulvarı'nın, Plevne Caddesi ile Mamak Caddesi (Dikimevi Kavşağı) arasında kalan bölümü 21 Temmuz saat 21.00'den itibaren 60 gün süreyle taşıt trafiğine kapalı tutulacak. Altınsoy Caddesi'ni Strazburg Caddesi'ne ve Toros Sokak'a bağlayan Altınsoy 1 Alt Geçidi 1-5 Ağustos'ta 4 gün süreyle taşıt trafiğine kapatılacak. Celal Bayar Bulvarı ile Altınsoy Caddesi'ni bağlayan Altınsoy 2 Alt Geçidi 16 Ağustos Salı günü saat 21.00'den 20 Ağustos Cumartesi gününe kadar trafiğe kapalı olacak. Çalışmalar kapsamında Ağustos ayı boyunca Mamak’ta demiryolu hattı çevresinde bulunan birçok sokak çeşitli tarihlerde trafiğe kapatılacak.

Haberin Devamı

BÜYÜKŞEHİR’DEN ALTERNATİF GÜZERGAH

Büyükşehir Belediyesi, pazar gününe kadar dek trafiğe kapalı kalacak olan Hacettepe bölgesinde vatandaşların mağdur olmaması için alternatif ulaşım güzergahları belirledi. Yetkililer şu bilgileri verdi:
“Ulus yönünden gelip; Kolej ve Kurtuluş istikametine gidecek sürücülerin, öncelikli olarak Talatpaşa Bulvarı, Çifteler Sokak ve Dumlupınar Caddesi’ni kullanmaları, Hacettepe Üniversitesi Hastanesi ve yakın çevresine gelecek sürücülerin Adnan Saygun Caddesi ve Hacettepe Üniversitesi Hastanesi Kampüsü içerisindeki Gevher Nesibe Caddesi’ni kullanmaları, Kolej ve Kurtuluş yönünden gelip; Ulus istikametine gidecek sürücülerin Ziya Gökalp Caddesi Kurtuluş Kavşağı, Dumlupınar Caddesi ve Talatpaşa Bulvarı’nı veya Kestane Sokak ve Ulucanlar Caddesi’ni kullanmaları, Celal Bayar Bulvarı’nı takiben Sıhhiye yönünden gelip Adnan Saygun Caddesi istikametine gidecek sürücülerin, öncelikli olarak Kurtuluş Kavşağı ve Dumlupınar Caddesi’ni kullanmaları gerekmektedir.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!