İlk uluslararası dans şampiyonası ODTÜ’den

Güncelleme Tarihi:

İlk uluslararası dans şampiyonası ODTÜ’den
Oluşturulma Tarihi: Ekim 17, 2009 00:00

Bu yıl sekizincisi gerçekleşecek olan TDSF-ODTÜ Geleneksel Cumhuriyet Kupası Dans Sporu Şampiyonası ilk kez uluslararası arenada boy gösterecek.

BU yıl sekizincisi gerçekleşecek olan TDSF-ODTÜ Geleneksel Cumhuriyet Kupası Dans Sporu Şampiyonası ilk kez uluslararası arenada boy gösterecek.

Türkiye Dans Sporları Federasyonu’nun da desteğiyle, ODTÜ’deki şampiyonaya birçok ülkeden dansçı çiftler katılacak.

ODTÜ Eşli Danslar Topluluğu Üyesi, Sponsorluk-Yazışma Komitesi Koordinatörü ve Milli Sporcu Özgün Çağlar Ersoy ile ODTÜ Eşli Danslar Topluluğu Altyapı Antrenörü ve Milli Sporcu Gürkan Görmez yarışma hakkında genel verdi. Ersoy ve Görmez heycanlarını şöyle dile getirdi:

“ODTÜ Cumhuriyet Kupası Dans Sporu Şampiyonası sekiz yıl önce başladı ve ilk altısı ulusal düzeyde yapıldı. Geçen sene uluslararası düzeydeydi ama puansızdı. Bu sene ise ilk defa uluslararası boyutta puanlı yapılacak. Bu anlamda, Uluslararası Dans Federasyonu’na bağılı olduğu için bizim için daha resmi ve daha güzel bir organizasyon. Aynı zamanda sekiz tane resmi hakemimiz olacak. Geçmiş yıllarda sürekli ulusal düzeydeydi. Ulusal hakemlerimiz ve ulusal sporcularımız vardı. Bu sene artık yabancı sporcular da dahil olacağı için uluslararası bir boyut kazanmış olacak. ODTÜ Büyük Spor Salonu’nun da yapılacak. Spor salonumuz zemin olarak, dans sporu şampiyonalarına uygun. Zaten Uluslararası Dans Konfedera syonu’nun belirlediği bir ölçü var. Öncelikle zamin olarak parke olmalı ve boyut olarak da 300 metrekarelik bir alan olmalı. “

HOBİ DEĞİL SPOR

Ersoy ve Görmez, “Biz şampiyonaların başladığı dönemde yoktuk. Topluluğumuzdaki büyüklerimiz bu işe başlamış. ODTÜ Eşli Danslar Topluluğu bizim için hayatın bir yansıması, normal bir iş ortamını burada yaratıyoruz ancak bizim tek farkımız bu işi gönüllü yapmamız. Bu organizasyonların düzenlenmesini üstleniyoruz çünkü para kazanmasak da organizasyonlardan geriye elimizde tecrübelerimiz kalıyor” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!