Güncelleme Tarihi:
Büyükşehir Belediyesi Toptancı Hal verilerine göre, Ankara'da 1 Ocak-31 Aralık 2016 tarihleri arasında 3 bin 250 ton ile en çok hamsi tüketildi. Hamsinin ardından 2 bin 448 ton satışı ile palamut ikinci, 575 ton satışı ile sardalya üçüncü sırada yer aldı. Aynı tarihler arasında 224 ton istavrit, 212 ton da çupra satışı gerçekleştirildi. Bu balıkları sırasıyla levrek, alabalık, mezgit, çinekop, granyoz, somon izledi. Toptancı Hal yetkilileri, geçen yıl Ankara'ya toplam 7 bin 303 ton balık getirilerek, tüketicilere sunulduğunu söyledi.
BALIKLAR GÜNLÜK GELİYOR
En taze balığın Ankara'da tüketildiğini kaydeden hal yetkilileri, Başkent'e daha çok Karadeniz ve Marmara bölgelerinde avlanan balıkların günlük getirildiğini belirtti. Toptancı Hal'de çiftlik balıkların da bulunduğunu anlatan yetkililer, bunların başında alabalık, çipura, levrek ve granyozun yer aldığını ifade etti. Yetkililer ayrıca, balıkların veteriner kontrolünden geçirilerek tüketiciye sunulduğunu kaydetti.