İlk sınav yeni umut

Güncelleme Tarihi:

İlk sınav yeni umut
Oluşturulma Tarihi: Haziran 26, 2020 22:29

Süper Ligin son sırasında bulunan sarı-lacivertliler, zirve yarışı veren rakibi ile kritik bir müsabakaya çıkacak. Başkent ekibi, kazanıp, zorlu yarışın son bölümüne, farklı bir sayfa açarak girmeyi hedefliyor.

Haberin Devamı

Ankaragücü, Süper Lig’in 29. haftasında bugün deplasmanda Trabzonspor ile karşılaşacak. Medical Park Stadı’nda saat 21.00’de başlayacak karşılaşmayı hakem Abdulkadir Bitigen yönetecek. Bordo-mavililer, 103 gün sonra kendi sahasında müsabakaya çıkacak.
Son 6 haftaya ligin dibinde giren Ankaragücü, 3 gün önce takımın başına gelen yeni teknik direktör İbrahim Üzülmez yönetiminde ilk sınavına çıkacak. Sarı-lacivertliler, zorlu karşılaşmayı kazanıp, lige tutunma mücadelesinde son döneme girilirken, umutlarını yükseltmeyi hedefliyor.
Ankaragücü’nde kart cezalısı, Kitsiou ve Lukasik ile sakatlığı nedeni idmanlara katılamayan Orkan forma giyemeyecek. Trabzonspor’da kırmızı kart cezalısı Hosseini ile sakatlığı bulunan Nwakaeme görev yapamayacak. Uğurcan’ın durumunun ise maç saatinde belli olacağı belirtildi.

İlk sınav yeni umut


İKİLİ REKABETTE 72. BULUŞMA

Haberin Devamı

Trabzonspor ile Ankaragücü, bugünkü maçla ligde 72. kez karşılaşacak. 71 maçta bordo-mavili takımın galibiyetlerde 38-16 üstünlüğü bulunuyor. 17 karşılaşma berabere sonuçlandı. Trabzonspor, rakip fileleri 114 kez havalandırırken, A.Gücü 64 gol attı.
İki takım arasında Trabzon’da oynanan maçlarda da Trabzonspor üstünlük kurdu. Bordo-mavililer, 35 maçın 24’ünden galibiyetle ayrılırken 9 maç beraberlikle sona erdi ve 2 karşılaşmayı da Ankaragücü kazandı. Trabzonspor, Ankaragücü karşısında en farklı galibiyetini, 1991-1992 ve 1994-1995 sezonlarında 4-0’lık sonuçla elde etti. Ankaragücü ise 1992-1993 sezonunda, bordo-mavili takımı sahasında 5-2 yendi.

İlk sınav yeni umut


22 MAÇTA BİR KEZ KAZANABİLDİ

Ankaragücü, rakibi ile oynadığı son 12 Süper Lig maçının sadece birini kazandı. Trabzonspor, bu süreçte 9 galibiyet ve 2 beraberlik aldı.
Trabzonspor’a konuk olduğu son 22 Süper Lig maçının sadece birini kazanabilen Ankaragücü (6 beraberlik - 15 yenilgi), rakibini sadece 2006/2007 sezonunda mağlup edebildi (1-0)
Evinde oynadığı son 6 Süper Lig maçının beşini kazanan ve bu galibiyetlerde rakip filelere toplam 21 gol gönderen Trabzonspor, tek puan kaybını son karşılaşmada yaşadı (1-1 Başakşehir)
Ankaragücü deplasmanda oynadığı son 7 Süper Lig maçının birini kazanabildi ancak bu süreçte rakiplerine sadece iki kez mağlup oldu (4 beraberlik)

RODRİGUES VE SCARİONE’YE DİKKAT

Süper Lig’de oynadığı son 8 maçta sırasıyla birer galibiyet ve beraberlik alan Trabzonspor (4 galibiyet - 4 beraberlik) son karşılaşmada Alanyaspor ile berabere kaldı.
Süper Lig’de şampiyonluk yaşamış takımlara konuk olduğu son 14 maçın 12’sini kaybeden (1 galibiyet - 1 beraberlik) ve kalesinde toplam 41 gol gören Ankaragücü, tek galibiyetini Ekim 2018’de Fenerbahçe deplasmanında aldı (3-1)
Bu sezonun ikinci yarısında Ankaragücü formasıyla 1’den fazla gol atabilen tek oyuncu olan Gerson Rodrigues (4), bu gollerin tamamını iç sahada kaydetti.
Ankaragücü forması giyen Oscar Scarione, Trabzonspor deplasmanında çıktığı son iki Süper Lig maçında birer gol kaydetti (Kasımpaşa formasıyla)

Kadrolar

Trabzonspor:

Haberin Devamı

Erce
Pereira
Hüseyin
Campi
Novak
Ekuban
Sosa
Abdülkadir Parmak
Ndiaye
Abdülkadir Ömür
Sörloth

Teknik Direktör: Haseyin Çimşir

Ankaragücü:
Ricardo
Cebrail
Kulusiç
Pazdan
Pinto
Labjonidze
Faty
Scarione
Michalak
Rodrigues
Orgill

Teknik Direktör: İbrahim Üzülmez

Stat: Medical Park
Saat: 21.00
Hakem: Abdulkadir Bitigen
Yayın: Bein Sports

CAMİA TEK YÜREK

Ankaragücü camiası, son 6 maça girerken tek yürek olup, kulübe ve takıma destek çağrısı yaptı. Eski başkan, yönetici, teknik adam, taraftar ve medya mensuplarının birlik ve beraberlik temasına vurgu yaptıkları görüşleri, viralspor.com, derledi.
İşte o mesajlar:
Abdullah Karaata (Eski yönetici): Yönetim kararını verip, İbrahim Üzülmez’i getirdi. Bize düşen görev destek olup takımımızın ligde kalmasını sağlamak. Düşsek de yapacak bir şey yok. Her zamanki gibi mücadeleye devam. Başka A.Gücü yok.
Abidin Doğan (İş insanı): Daha fazla birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyduğumuz dönemde, her şeyi kenara bırakmalıyız. Ligde kalacağımızı inanıyorum. Şimdi destek ve birlik zamanı. Gururluyuz, güçlüyüz, Ankaragüçlüyüz.
Alper Bakırcıgil (TSYD Ankara Şube eski başkanı): Hep yaptın şanlı A.Gücü, yine yapacaksın. Eren, Mert, İhtiyar Osman, Hurdacı için, seni cennetten ve gönülden izleyenler için başaracaksın. Sonuna kadar kalbimiz A.Gücü için çarpacak. Sonuna kadar desteğe devam edeceğiz.
Aykan Atik (A.Gücü eski teknik direktörü): Bu saatten sonra; şu hoca niye gelmiş, yok şu niye oynamış diye gereksiz çekişmeler çok anlamsız. Herkesin tüm yüreğiyle takımın ve hocanın arkasında durması lazım. Başkan ve yönetime de destek vermek gerektiğini düşünüyorum.
Bahadır Erdemir (Taraftar): Yol kısa, zaman dar. Yönetime ve teknik ekibe destek, eleştirilere nokta koyma zamanı. Bu ligde kalacağız. Muhalefet olmak, düşman olmak değildir. Eleştirilerimizi ahlaki yaptığımız sürece, fikirlerimizi paylaşmaya devam edeceğiz.
Birol Darçın (Sanayici- A.Gücü taraftarı): Korona günlerinde ciddi sıkıntı yaşıyoruz ama kendi sıkıntımdan çok A.Gücü için dertleniyorum. Ankaragüçlülük farklı bir şey. İnanıyorum ki şu anda tüm Ankaragüçlüler, başkan ve teknik direktörün arkasında.
Fikri Başpınar (A.Gücü eski genel kaptanı): Taraftar takımına inanmış. Genç bir başkanımız var. O ve yönetimi başarı için çırpınıyor. Bütün iş oyuncularda. Onlar da inanırlarsa bu iş olur. Hakemler düzgün ve etki altında kalmadan maçları yönetirse bizim kadromuz ligde kalmayı başaracak güçte.
Güray Soysal (Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Üyesi): Ankara adeta üvey evlat. Bu dönemde birleşmeli tek yumruk olmalıyız. Ankaralıları etrafında birleştirecek tek güç 110 yıllık tarihe sahip A.Gücü’dür. A.Gücü bu ligde kalmalı. Kırgınlıklar, küskünlükler geride kalmalı. Bizlere de bir görev düşüyorsa, elimizi taşın altına koymaya hazırız.

İlk sınav yeni umut


Mehmet Yiğiner (A.Gücü Eski Başkanı): Zor bir süreç yaşıyoruz. Ankaragücü bizim en önemli değerimiz. Hepimizin emeği var. Bu camia, geçmişte çok büyük zorlukları başarmış. Yine başaracak. Bundan asla şüphemiz yok. Takımımıza destek olmak hepimizin asli görevidir.
Metin Akyüz: (A.Gücü Eski başkanı): Artık bu işin, dünü de yarını da yok. Bugün A.Gücü’ne destek verme zamanı. Küskünlükleri, kırgınlıkları, geleceğe yönelik beklentileri bir tarafa bırakalım. A.Gücü için tek ses, tek yürek, tek yumruk olalım.

İlk sınav yeni umut


Murat Ağcabağ: (A.Gücü eski asbaşkanı): Bu sıkıntılı dönemden de alnımızın akıyla çıkacağımızdan şüphe duymuyorum. A.Gücü camiası olarak birlik ve beraberliğimizi sağladığımız sürece atlatamayacağımız hiçbir zorluk yok. A.Gücü ruhu ortaya konduğu takdirde, ligde kalmak için gerekli puana ulaşacağımıza eminim. Ankara’nın en büyük gücü olan A.Gücü’ne hep birlikte sahip çıkalım.

İlk sınav yeni umut


Mustafa Kaplan (A.Gücü eski teknik direktörü): Başkan, yönetim ve teknik kadro takımı ligde tutmak için çalışıyor. Emeklerinin karşılığını mutlaka alacaklardır. Bize de ne görev düşerse yapmaya hazırız. Taraftar tribünde olsaydı, ligde kalmak çok daha kolay olurdu. Yine de taraftarın pozitif enerjisi takıma güç katacak, bu ekip ligde kalacaktır.
Tuna Yılmaz: (A.Gücü eski basın sözcüsü): Dargınlıkları, kırgınlıkları unutup kalan maçlara odaklanmalıyız. Birlik ve beraberlik içinde oluşacak sinerji ile aşamayacağımız engel yok. Biz birlikte güçlüyüz Ankaragüçlüyüz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!