İlk raunt Gençler’in

Güncelleme Tarihi:

İlk raunt Gençler’in
Oluşturulma Tarihi: Şubat 14, 2015 01:18

19 Mayıs Stadı’nda, Eskişehirspor’u üstün bir oyunun ardından, farklı bir skorla deviren Başkent ekibi, rakibiyle pazartesi günü bu kez de lig maçında karşı karşıya gelecek.

Haberin Devamı

Süper Ligde ikinci yarıya iyi başlayamayan ve oynadığı üç maçı da kaybeden Gençlerbirliği, Ziraat Türkiye Kupası’nda yoluna emin adımlarla devam ediyor. Kırmızı-siyahlılar, Başkan İlhan Cavcav’ın, özellikle grup statüsünden ve elde edilen gelirin azlığından şikayetçi olup, “Gazozuna mı oynuyoruz kupasını mı belli değil” diye eleştirdiği Türkiye Kupası’nda adını son 8 takım arasına yazdırmayı başardı.
H Grubu’nu lider bitirdikten sonra, son 16 turunda Eskişehirspor’un karşısına çıkan Başkent ekibi, evinde oynamanın avantajını çok iyi kullandı ve baştan sona üstünlüğü elden bırakmadığı maçta rakibini, Landel, Stancu ve Petroviç’in golleri ile 3-0 geçti.
Gençlerbirliği adına maçın en talihsiz olayı, kaptan Doğa Kaya’nın, ikinci sarı karttan kırmızı ile oyundan atılması oldu.

BU SONUÇ TAKIMA ÖZGÜVEN KAZANDIRACAK

Gençlerbirliği Teknik Direktörü İrfan Buz, Eskişehirspor karşısında çok iyi mücadele ettiklerini ve net bir galibiyetin ardından tur atladıklarını belirtip, şunları söyledi:
“Ligde son 3 maçı kaybetmenin moral bozukluğunu üzerimizde taşıyorduk. Üç maçta da şanssızlık ve saha içinde olumsuz gelişmelerle karşılaştık. Sakatlıklar ve cezalar nedeni ile bazı oyunculardan yararlanamadık. Çaykur Rizespor maçında erken dakikalarda eksik kaldık. Ancak özellikle son Bursaspor maçında sahadan çıkan sonuç kesinlikle oyunun karşılığı değildi. Kupada, 3 maçtaki görüntümüzün çok uzağındaydık. Oyunun çok büyük bölümünde çok üstündük. Önemli fırsatları değerlendiremedik. Sonuçta 3 golle turu geçtik. Şimdi lig maçına odaklanacağız. Rakibimizi, ligde de mağlup etmeyi hedefliyoruz. Bu oyun ve bu skor, takımın özgüvenini yerine getirecek.” Gençlerbirliği, Süper Ligin 20. haftasında 16 Şubat Pazartesi günü oynanacak maçta, yine kendi sahasında Eskişehirspor ile karşılaşacak.

SERİ BAŞI DEĞİLLER

Haberin Devamı

Türkiye Kupası’nda çeyrek finale yükselen Gençlerbirliği, seri başı olamadı. Statüye göre, geçen sezon ligi daha üst sırada bitiren;
Fenerbahçe, Galatasaray, Sivasspor ve Bursaspor, seri başı oldu. Gençlerbirliği’nin yanı sıra seri başı olamayan Mersin İdmanyurdu, Kayserispor ve Manisaspor, diğer 4 takımdan biri ile eşleşecek.

İLK MAÇLAR MART'TA

Haberin Devamı

Ziraat Türkiye Kupası’nda çeyrek final ilk karşılaşmaları 3, 4, 5 Mart, rövanşları ise 7, 8, 9 Nisan tarihlerinde oynanacak. Yarı final ilk karşılaşmaları 28, 29, 30 Nisan, rövanşları 19, 20, 21 Mayıs tarihlerinde olacak. Final ise Mayıs ayında. Çeyrek ve yarı finaldeki eşleşmeleri belirleyecek kura gelecek hafta çekilecek.

CAVCAV'A CEZA ÇIKMADI

Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, Bursaspor maçından sonra hakem Hüseyin Göçek ile ilgili açıklamaları nedeniyle sevki yapılan Gençlerbirliği Kulüp Başkanı İlhan Cavcav’a, herhangi bir ceza vermedi. Kurul, Menajer Emrah Atasoy’u 21 gün hak mahrumiyeti ile cezalandırdı. Tahkim Kurulu ise Gosso’nun 3 maçlık cezasının bir maçını bir yıl süre ile erteledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!