İlk oyun ilk heyecan

Güncelleme Tarihi:

İlk oyun ilk heyecan
Oluşturulma Tarihi: Nisan 17, 2015 01:23

Ankara Devlet Tiyatrosu’nda tanışan Durulcan Gürel, Murat Kesim ve Burak Aksoy’un 3 ay önce kurduğu Tiyatro Rapsodi’nin ilk büyük oyunu “Kuvayi Milliye”nin prömiyeri, önceki akşam yapıldı.

Haberin Devamı

Yenimahalle Belediyesi Dört Mevsim Tiyatro Salonu’nda sahnelenen oyun, salonu dolduran tiyatroseverlerin büyük beğenisini kazandı. Kurtuluş Savaşı’nı konu alan oyunu, Rapsodi’nin kurucularından, Devlet Tiyatrosu sözleşmeli oyuncusu Burak Aksoy yönetti. Canlı müzik eşliğinde sergilenen oyunun müzik yönetmenliğini Uğur Çit, prodüksiyonunu ise Durulcan Gürel üstlendi. Çanakkale Zaferi’nin 100. yıl dönümü olması sebebiyle sahnelenen ‘Kuvayi Milliye’de Devlet Tiyatrosu oyuncuları Murat Kesim, Fatmanur İsmailçebi, Özlem Millici, Eren Dağhan, Mücahit Boyraz, Esma Şencan, Duygu Kasımcı, Burcu Gür ve Levent Doğan oynadı.

İLK OYUN ZAFER İÇİN

İlk büyük oyunla sahnede oludkları için çok heyecanlandıklarını belirten kurucular Gürel, Kesim ve Aksoy, “Geçtiğimiz ay da bir çocuk oyunu oynamıştık ama bu çok farklı. Çanakkale Zaferi’nin 100. yıl dönümü olması sebebiyle ilk oyunumuzun “Kuvayi Milliye” olmasını istedik. Tiyatroseverlere karşı ilk sınavımızı verdik. Çok mutlu ve heyecanlıyız” dedi. Oyundan sonra aldıkları tepkilerin kendilerini mutlu ettiğini belirten oyuncular ise, “Büyük emek ve fedakarlık verdik. Sahnede heyecanlı ve gergindik. İlk heyecanı atlattık. Yeni oyun ve turnelerle seyircinin karşısında olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!