İlk gün önlemi

Güncelleme Tarihi:

İlk gün önlemi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 17, 2016 15:23

93 günlük tatilin ardından yarın öğrenciler için ilk ders zili çalacak. Büyükşehir Belediyesi, pazartesi trafiğine önlem almak amacıyla birimlere ait iş makinelerini 06.00 ile 10.30 saatleri arasında trafiğe çıkarmayacağını açıkladı.

Haberin Devamı

Ankara’da, yarın okulların açılmasıyla birlikte kent trafiği için de ‘kâbus zili’ çalmış olacak. Ankaralılar, başta Celal Bayar Bulvarı, Turan Güneş Bulvarı ve Yeni Keçiören Bulvarı olmak üzere okulların tatil olduğu süreçte çalışmaları devam eden güzergâhlarla ilgili endişe duyarken, dün Büyükşehir Belediyesi’nden bir açıklama yapıldı. Kent trafiğinde ilk gün kâbusu yaşanmaması amacıyla Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı, Çevre Kontrol ve Koruma Daire Başkanlığı ile Kent Estetiği Daire Başkanlığı’na ait kamyon, iş makinesi gibi araçların, yarın saat 06.00 ile 10.30 arasında trafiğe çıkmayacağı bildirildi.

İLK GÜN SERVİSLER YOK

İlk gün okula gidişlerde servislerin hizmet vermediği, velilerin kendi imkânları ve özel araçlarıyla çocuklarını okula bırakmak zorunda kaldıklarına dikkat çekilen Büyükşehir Belediyesi’nin açıklamasında, şöyle denildi:
“Trafiğe ek yük getirecek bu durumu bir nebze de olsa rahatlatmak amacıyla alt ve üst yapım çalışmalarında kullanılan belediyeye veya belediyeye iş yapan taşeron firmalara ait ağır araçlar belirtilen saatlerde trafiğe sokulmayacak. Böylece eğitimin ilk gününde, Büyükşehir Belediyesi olarak trafiğin rahatlamasına katkı sağlamış olacağız.”

Haberin Devamı

BU YOLLARA DİKKAT

Öte yandan Ankara Hürriyet, kent trafiğini olumsuz etkilemesi beklenen ana arter ve bulvarlarda devam eden çalışmaları mercek altına aldı. 2016-2017 eğitim-öğretim yılının ilk ders zilinin çalacağı yarın, Ankara trafiğinde dikkat edilmesi gereken yollar şöyle:
* Celal Bayar Bulvarı: 29 Ekim’de açılması planlanan Yüksek Hızlı Tren Garı’na giriş-çıkışı sağlamak amacıyla TCDD tarafından haziran ayında başlatılan alt geçit çalışması kapsamında yol, merkez istikamette Kazım Karabekir Caddesi ile kesiştiği köprüden itibaren trafiğe kapalı. Ters yönde ise trafik, 2 şerit olarak Tok Sokak-Gazi Mustafa Kemal Bulvarı’ndan sağlanıyor.
* Turan Güneş Bulvarı: Büyükşehir Belediyesi’nin 29 Ağustos’ta başlattığı 3 etaplı yol genişletme çalışmasının ilk 2 etabı olan Kepekli Kavşağı-TRT Kavşağı ve TRT Kavşağı-Doğukent Bulvarı arasındaki yol, merkez istikamette 3 şeride çıkarılarak asfaltlandı. Çalışmaların ters istikamette devam ettiği yolda, Doğukent Bulvarı ve Panora Kavşağı arasında normal ilerleyen trafik, devamında 1 geliş, 2 gidiş şeklinde 3 şeritten ilerliyor. İlk 2 etaptaki çalışmaların 15 güne tamamlanması planlanıyor.
* Turgut Özal Bulvarı (Samsun Yolu): Büyükşehir Belediyesi’nin yapımına 7 Nisan’da başladığı Yeni Keçiören Bulvarı’nın 2. etap çalışmaları Turgut Özal Bulvarı’nda devam ediyor. 1.5 aya tamamlanması planlanan çalışma kapsamında trafiğin aksamaması için Kazım Karabekir Bağlantı Köprüsü’nün olduğu noktada boş alanlar asfaltlanarak, iki yönde de araçlar 3’er şeritten ilerliyor.
* Anadolu Bulvarı: Büyükşehir Belediyesi’nin Ankapark içinden Anadolu Bulvarı ve Eskişehir Yolu istikametine direkt olarak geçiş sağlamak amacıyla yapımına başladığı köprü çalışmasının, trafiği etkileyen kısmı okullar açılamadan tamamlandı.
* Dikmen Caddesi: Büyükşehir Belediyesi’nin asfaltını yenilediği Dikmen Caddesi’nde, kaldırım çalışması devam ediyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!