Il Trovatore sanatseverle

Güncelleme Tarihi:

Il Trovatore sanatseverle
Oluşturulma Tarihi: Aralık 24, 2007 00:00

Ünlü besteci Verdi’nin eseri 26 Aralık’ta Opera Sahnesi’nde Ankaralı sanatseverlerin izlenimine sunulacak.

İTALYAN operasının usta bestecisi Giuseppe Verdi’nin aşk, intikam ve entrikayla örülü yapıtı "Il Trovatore", 26 Aralıkta Opera Sahnesi’nde Ankaralı sanatseverlerle buluşacak.

KOSTÜMÜ ÜNLÜ HAZIRLADI

Ankara Devlet Opera ve Balesi (ADOB) Başrejisörü Gürçil Çeliktaş’ın sahneye koyduğu yapıtta orkestrayı dönüşümlü olarak Sunay Muratov ile Artem Makarov yönetecek.

Dekor tasarımını Nihat Kahraman’ın, kostümlerini Nursun Ünlü’nün hazırladığı eserin ışık düzeni Tahsin Çetin’in imzasını taşıyor.

KİMLER ROL ALDI

Yapıtta, Manrico’yu İhsan Ekber, Şenol Talınlı, Aykut Çınar, Leonora’yı Feryal Türkoğlu ile Şebnem Oksal, Kont Di Luna’yı Eralp Kıyıcı, Tuncer Tercan ve Çetin Kıranbay, Azucena’yı Sim Tokyürek ile Şebnem Algın, Ferrando’yu Tuncay Kurtoğlu ile Mithat Karakelle dönüşümlü olarak canlandıracak.

Aşk, intikam entrika

Uzun süredir çalışmaları devam eden oyunda aşk, intikam ve entrika gibi konular işleniyor. Yapıtta orkestrayı dönüşümlü olarak Sunay Muratov ile Artem Makarov yönetecek.

Manrico’nun öyküsü

Aşk, intikam ve nefret gibi konuları İspanya’nın büyülü atmosferinde bir araya getiren trajik eser, kardeş olduklarını bilmeyen, Kont di Luna ile Çingeneler tarafından büyütülen ozan (Trovatore) Manrico’nun öyküsünü anlatıyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!