İkna timleri görev yapacak

Güncelleme Tarihi:

İkna timleri görev yapacak
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 30, 2021 23:49

Sağlık Bakanlığı, aşı randevusu alıp da gitmeyen vatandaş sayısının yok denecek kadar az olduğunu, ancak aşı olmak istemeyen bir grubun var olduğunu açıkladı.

Haberin Devamı

Bu grup için ikna timlerini harekete geçiren bakanlık, önümüzdeki günlerde de aşı kampanyası başlatarak, özellikle kanaat önderlerini devreye sokmayı planlıyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, önceki toplantılarda, özellikle 65 yaş üzerinde hala aşılanmamış yüzde 15’lik bir kesimin bulunduğunu açıklamıştı. Bakanlıktan edinilen bilgiye göre, diğer gruplarda da aşı randevusu açıldığı halde randevu almayan kişiler bulunuyor.

AYRIM YAPILMAMALI

Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu (AHEF) İkinci Başkanı Yusuf Eryazğan, Eylül ayına kadar 120 milyon doz BioNTech aşısı sözü verildiğini hatırlatarak, bu aşıların gelmesi durumunda günlük yapılan aşı miktarında ciddi artış olacağını söyledi. Büyük şehirlerde Sinovac yani geleneksel aşı beklentisi olduğunu belirten Eryazğan, “Ancak Anadolu’da böyle bir ayrım yok. Vatandaş gelen her aşıyı rahatlıkla oluyor. Biz de büyük şehirlerindeki vatandaşlarımıza bunu öneriyoruz” dedi. 

İkna timleri görev yapacak

Sağlık Bakanlığı’nın verilerine göre, 30 Mayıs saat 13.11 itibarıyla Ankara’da 1 milyon 352 bin 797 kişiye birinci doz, bir milyon 37 bin 462 kişiye ikinci doz aşıları yapıldı. Toplam aşılama ise 2 milyon 390 bin 259’a ulaştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!