İklim kentin en önemli konusu

Güncelleme Tarihi:

İklim kentin en önemli konusu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 17, 2022 16:01

Karbon nötr süreciyle ilgili Ankara’nın 2050 yılına kadar 60 milyar Euro bedel ödeyeceğine dikkat çeken AKK Başkanı Halil İbrahim Yılmaz, “Bu bedelin sadece OSTİM ve İvedik bölgelerinde tam 20 bin muhatabı var. İklim konusu, bir an önce dikkate alınması gereken, kentin en önemli konusudur” dedi.

Haberin Devamı

Genç Girişim ve Yönetişim Derneği(GGYD) Başkanı Nezih Allıoğlu ve yönetim kurulu üyeleri, Ankara Kent Konseyi(AKK) Başkanı Halil İbrahim Yılmaz, AKK Gençlik Meclisi Üyeleri ve AKK’nin sorumlu kurul temsilcileriyle bir araya geldi. Görüşmede Ankara Kent Konseyi öncülüğünde 30-31 Mart tarihlerinde ATO Congresium’da düzenlenecek ‘Uluslararası EKO İklim Ekonomi ve İklim Değişikliği Zirvesi’ ele alındı. Zirveyle iklim değişikliği ve yeşil dönüşüm konularındaki küresel düzenlemelere hazırlık konusunda çok önemli bir adım atacaklarını söyleyen AKK Başkanı Yılmaz şu bilgileri verdi:

İklim kentin en önemli konusu


60 MİLYAR EURO BEDEL ÖDEYECEĞİZ

“Karbon nötr(Karbon salınımı miktarının azaltılması) sürecinin yaşama ve ekonomiye etkisini gündeme aldığımızda şöyle bir gerçekle karşılaştık. 2023 yılından itibaren yılda 1 milyar 800 milyon Euro olmak üzere 2050 yılına kadar 60 milyar Euro bedel ödeyeceğiz. Bu bedelin sadece OSTİM ve İvedik bölgelerinde tam 20 bin muhatabı var. En az onlar kadar onlara tedarikçi olan bizler etkileneceğiz. Zira OSB’lerdeki üretici, KOBİ, ihracatından dolayı performansı azalan ihracatçı, tedarikçisinden mal ve hizmet almayacak. Bu da Ankara’daki 160 bin ticaret odası üyesini, 250 bin esnaf odası üyesini, buralardaki istihdamı, kentin gelişen ticaret ve sanayisini etkileyecek. Dolayısıyla iklim konusu, bir an önce dikkate alınması gereken, kentin en önemli konusudur.

HERKESİN TİCARETİNİ GELİŞTİRECEK

Kongre ve ziyaretçi büromuzu tekrar aktifleştirmek, Türkiye’deki tüm KOBİ’lerin ve OSB’lerin temsilcilerinin birkaç günlerini Ankara’da geçirmelerini sağlamak, kentteki hareketliliği sağlamak, Ankara’daki herkesin ticaretini geliştirecektir. Uluslararası zirvelerle Ankara’yı tanıştırmak zorundaydık, bu değerli operasyonla bunu başaracağız. Zirve ne kadar sivil olursa uluslararası arenada, AB gözündeki saygınlığı da o kadar fazla olacak. Dolayısıyla paydaşlarımız başta STK’lar olmak üzere yeşil projesi olan tüm belediyeler, özel ya da kamu şirketleri, yatırımcılar, finans kuruluşları, OSB’ler, siyasi partilerin iklimle ilgili birim temsilcileri, Ankara’daki 9 üniversite, özel okullar zirvede etkin görev alacak. STK’lara 22 oturum vereceğiz, her kuruluş kendi alanıyla ilgili oturumunu yapacak. Ankara’yı markalamak istiyorsak bu zirveyi yapmak zorundayız. GGYD’nin de bilgi birikimine, üyelerinin yüksek enerjisine bu zirvede ihtiyacımız var.”

ELİMİZİ TAŞIN ALTINA KOYMAYA HAZIRIZ

Haberin Devamı

GGYD Başkanı Nezih Allıoğlu da AKK’nin Eko İklim Zirvesi’ne paydaş olmaktan kıvanç duyacaklarını belirterek, “Kentimizin ve ülkemizin geleceğine dönük atılacak her adımda biz de varız, elimizi taşın altına koymaya hazırız. Bugüne kadar Ankara’da iklim değişikliği alanında yapılmış en kapsamlı organizasyonlardan biri olmaya aday Eko İklim Zirvesi için arkadaşlarımız hazırlıklarına başlayacak” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!