İkinci Bahar halk oyunları

Güncelleme Tarihi:

İkinci Bahar halk oyunları
Oluşturulma Tarihi: Şubat 20, 2022 15:28

Yenimahalle Belediyesi İkinci Bahar Dayanışma Merkezi sakinleri, TUBİL Halk Dansları Topluluğu eğitmenlerinden halk oyunları eğitimi alıyor.

Haberin Devamı

TUBİL eğitmenleri Hasan Dayan ve Alper Bektaş öncülüğünde Ata Mahallesi İkinci Bahar Dayanışma Merkezi sakinlerine, birçok farklı yöreye ait halk oyunları eğitimleri veriliyor. Eğitimler, Karşıyaka, Gazi, Yenimahalle, Serhat, Ata ve Turgut Özal mahalleleri olmak üzere 6 farklı noktada ilçe sakinleriyle buluşuyor. Vaktini keyifle geçirme fırsatını dayanışma merkezlerinde bulan Yenimahalle sakinleri, düzenlenen eğitimler sayesinde Mardin, Bolu, Artvin ve Van gibi birbirinden farklı yörelerin halk oyunlarını öğrenme şansını yakalıyor.

4 BİN VATANDAŞ YARARLANIYOR

Merkezlerden 4 bine yakın vatandaşın yararlandığına dikkat çeken Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar şunları söyledi: “Dayanışma merkezlerimiz, 50 yaş ve üstü vatandaşlarımızın zamanlarını değerlendirmelerini ve kendilerini geliştirecek etkinliklerle buluşmasını sağlıyor. Vatandaşlarımızın ikinci baharlarını eğlenerek geçirmesini istiyoruz. Bu merkezlerimizde bir araya gelen hemşehrilerimiz hem hoşça vakit geçiriyorlar hem de düzenlediğimiz çeşitli etkinliklerle bir araya gelerek kaynaşıyorlar. İkinci Bahar Dayanışma Merkezleri'nden 4 bine yakın vatandaşımız faydalanıyor.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!