Oluşturulma Tarihi: Ocak 18, 2011 00:00
MPM ve OSTİM yetkilileri, bölgedeki KOBİ’lerin ve kuruluşların verimliliklerinin arttırılması konusunda yapılabilecek işbirliği çalışmalarının masaya yatırıldığı toplantıda bir araya geldi.
MİLLİ Prodüktivite Merkezi (MPM) ve OSTİM heyetleri, iki kurum arasında oluşturulabilecek işbirliği olanaklarının değerlendirilmesi amacıyla düzenlenen toplantıda bir araya geldi.
Bölgedeki KOBİ’lerin ve kuruluşların verimliliklerinin arttırılması konusunda yapılabilecek işbirliği çalışmalarının masaya yatırıldığı toplantıya, MPM Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Deryal, OSTİM Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Aydın ile üst düzey yönetici ve uzmanlar katıldı.
MPM Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Deryal yaptığı konuşmada, toplantıyı ‘geç bir buluşma, iyi bir başlangıç’ olarak değerlendiğini, her iki kurumun birbirini iyi anlaması halinde önemli çalışmaların gerçekleştirilebileceğini söyledi.
OSTİM’e hizmet görevimiz
OSTİM’in üretken, bu üretkenliği değerlendiren ve geniş bir vizyona sahip bir yönetimden oluştuğuna dikkat çeken Deryal, “Burada çok iyi bir sanayi kitlesi olduğunu ve bu sanayinin daha ilerilere taşınması için kümelenme, inovasyon, Ar-Ge gibi önemli çalışmalar yapıldığını biliyoruz” dedi. Deryal, OSTİM’in örnek bir bölge olduğunu, üye işletmelerin verimlilik ve rekabet güçlerini arttırmaya yönelik çalışmalarda OSTİM yönetiminin belirgin bir nitelik ve sorumluluk taşıdığını anlatarak, “OSTİM’de gerek insan gerekse ürün bazında verimlilik artışını sağlayacak projeleri ortaya çıkarmak istiyoruz. Bu yönde OSTİM yönetimi ile işbirliği yapmaya hazırız. OSTİM de bu işbirliğine hazır. Bizim de bu konuda ilgili bir yönetimimiz var. Bizim buraya hizmet etmemiz hem olmazsa olmazımız hem de görevimizdir” diye konuştu.
Kümelenmede işbirliği
OSTİM Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Aydın ise, 40 yıllık bir geçmişe sahip olan OSTİM’in, 5 bin işletme ve 50 bin çalışanıyla, 17 ana sektör ve 139 ayrı işkolunda faaliyet gösterdiğine dikkat çekti. İşletme ziyaretlerinden sonra gerçekleştirilen değerlendirme toplantısında, insan kaynakları yönetimi ve müşteri memnuniyeti, stratejik plan hazırlama gibi konularda MPM’den destek alınabileceği, OST İM’in yürüttüğü kümelenme çalışmalarında işbirliği yapılabileceği belirtildi. OSTİM Danışmanlık ve Eğitim Hizmetleri A.Ş. (ODEM) ile işbirliğinin önem taşıdığı, çalışmalara, eğitim ihtiyaç analiziyle başlanabileceği ifade edildi. OSTİM OSB Verimliliği Arttırma Projesi’nin uygulanabileceği belirtilen toplantıda, aile işletmelerine yönelik projeler konusuna vurgu yapıldı.
Verimsizlik yaşıyoruz
Yanlış düzenlenen belgeler, uzun kuyruklardan geri dönüyor, iş motivasyonu bozuluyor. Aynı zamanda pek çok çalışanımızı bu alanlara tayin ederek iş gücü verimsizliği yaşıyoruz.” Hava, kara ve denizyolu ile hizmet veren lojistik sektörünün tamamına yönelik oluşturulacak veri bankasının Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) ve Ro-Ro Gemi İşletmeciliği ve Kombine Taşımacılar Derneği (RODER) bünyesinde yer alabileceğini dile getiren Gece, “Lojistik veri bankası işleyişi kolaytıracağı gibi sektörü en son yasal düzenlemelerden, yönetmeliklerden haberdar edecektir. Nakliye sektörü inşaat, enerji ve sanayi gibi ekonomi sahalarının vazgeçilmez bir paydaşı haline geldi. Ağır nakliye ve proje taşımaları Türkiye ekonomisinde önemli yer tutuyor. Oluşturulacak veri bankası on yılda kabuk değiştiren sektöre hız kazandırır” dedi.