İki gün olsun elde kalmasın

Güncelleme Tarihi:

İki gün olsun elde kalmasın
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 05, 2021 23:24

Türkiye Sebzeciler, Meyveciler ve Seyyar Pazarcılar Federasyonu (TÜSPAF) Başkanı Ali Karaca, pazar yerlerinin arife günü ve haftanın peş peşe iki günü açılması gerektiğini, bu şekilde pazarcının elinde kalan ürünü ertesi gün satabileceğini bildirdi.

Haberin Devamı

Pazar yerlerinin İçişleri Bakanlığı genelgesiyle yaş meyve ve sebzeyle sınırlı olmak üzere 8 ve 15 Mayıs Cumartesi günleri açılmasına ilişkin değerlendirmede bulunan Karaca, şunları söyledi:
“Havaların ısınmasıyla artık ürünlerin bol olduğu bir döneme girildi. Üretici haftada 3 kez ürün topluyor. Yaz mahsulleri kış ürünleri gibi değil, bekleme süreleri daha kısa. Üreticinin ürününün hepsinin markette satılacağı düşünüldü ancak bu gerçekleşmedi.

PEŞ PEŞE OLMALI

'Tam kapanma' kararının ardından çok büyük miktarda ürün elde kaldı ve telef oldu. Pazarların haftada sadece tek gün açık kalması yeterli değil. Pazar yerlerinin peş peşe haftanın iki günü açık olmasını istiyoruz ki birinci gün tamamı satılmayan ürünü ertesi gün bitirme imkânımız olsun. Bu iki gün cuma ve cumartesi olabilir. Karar kapsamına tekstil, ayakkabı ve züccaciye esnafının alınmaması onları mağdur edecek. Ramazan Bayramı nedeniyle mal alıp stoklayan bu esnafın elinde büyük miktarda ürün kalacak. Sadece arife günü de olsa açık olsun ki ellerindeki ürünün tamamını olmasa dahi bir kısmını satabilsinler.” 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!