İki diş arasında ‘Yeşilçam’ın Renkleri’

Güncelleme Tarihi:

İki diş arasında ‘Yeşilçam’ın Renkleri’
Oluşturulma Tarihi: Nisan 22, 2017 15:31

6 yaşında yüksek gerilim direğine çıkması sonucu iki kolunu kaybeden Yusuf Akgün, dişlerinin arasına sıkıştırdığı kara kalemle Türk sinema tarihinin unutulmaz simalarını kağıda aktarıyor.

Haberin Devamı

Küçük yaşlarda geçirdiği kaza sonucu 2 kolunu da kaybeden Yusuf Akgün, Türk sinema tarihine damga vuran isimlerin portrelerini, dişlerinin arasına sıkıştırdığı kalem ile kağıda aktarıyor. Yaklaşık 50 Yeşilçam karakterinin çizime dönüştüren Akgün, koleksiyonunu Türkiye'nin farklı bölgelerindeki sanatsal etkinlik ve festivallerde sergilemek istiyor. Altı yaşında tırmandığı yüksek gerilim direğinde iki kolunu kaybettiğini belirten Akgün, ailesi tarafından Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu’na bırakıldığını, 18 yıl boyunca yetiştirme yurtlarında kaldığını kaydetti. Akgün şunları söyledi:
"Kollarımı kaybettiğim için kendi işimi göremezken, yanlız kalıp mücdele etmek zorunda kaldım. Sosyalleşebilmek için çok sayıda spor dalıyla ilgilendim. Üniversitede ise burslu olarak güzel sanatlar okudum.

Haberin Devamı

İki diş arasında ‘Yeşilçam’ın Renkleri’

BAKANLIKTAN DESTEK BEKLİYORUM

Yeşilçam’ın Renkleri’ adlı projem için hedeflediğim 50 portreden 42'sini tamamladım. Çizim süreçlerinde sürekli Yeşilçam filmleri izliyorum. Yurtta tanışıp evlendiğim eşim de bana büyük destek veriyor. Koleksiyonun gelecek nesillere aktarılması ve ilham kaynağı olmasını istiyorum. Antalya Altın Portakal Film Festivali kapsamında sergi açabilmek için Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan destek bekliyorum.”

BAKMADAN GEÇME!