İki Çello Bir Anadolu

Güncelleme Tarihi:

İki Çello Bir Anadolu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 21, 2008 00:00

Düzenlemelerini Şinasi Çilden'in yaptığı ve öğrencisi Doç. Şebnem Orhan ile birlikte seslendirdiği 18 türkü ve oyun havasının yer aldığı albüm çok beğenildi.

FARKLI bir çok seslilik yaklaşımıyla çoğunluğu halk türkülerinden oluşan kapsamlı bir albüm, "İki Çello Bir Anadolu" adıyla müzikseverlerin beğenisine sunuldu.

Raflarda yerini aldı

Albümde, düzenlemelerini Şinasi Çilden'in yaptığı ve öğrencisi Gazi Üniversitesi'nden Yrd. Doç. Şebnem Orhan ile birlikte seslendirdiği 18 türkü ve oyun havasının yanı sıra iki de özgün çalışma yer alıyor. Bu boyut ve kapsamda iki viyolonsel için yapılan Türk Müziği kaynaklı ilk çalışma olmasıyla dikkati çeken CD ve nota kitabı, müzik marketlerdeki raflarda yerini aldı. "Yörük Ali Efe Zeybeği" ile başlayan albüm, "Katibim" "Çanakkale Türküsü", "Aman Doktor", "Vardar Ovası", "Fidayda", "Beyaz Giyme" gibi eserleri de içeriyor.

Heyecan verici

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Viyolonsel Sanatçısı Şinasi Çilden, albümün 35 yılı aşkın süredir Gazi Eğitim Enstitüsü ve daha sonra Gazi Üniversitesi'nde yürütmekte olduğu viyolonsel öğretmenliği sırasında yaptığı Türk Müziğine dayalı çalışmaların bir ürünü olarak ortaya çıktığını söyledi.

Modern ve etkİlİ Çİzgİler

Çİlden, albümü şöyle yorumladı: "Kültür hazinemiz halk türkülerimizin, aslı bozulmadan zenginleştirilip daha etkili hale getirilmesini hedefleyen bu çalışma, herkesin kolaylıkla dinleyebileceği sadelikte, aynı zamanda modern ve etkili çizgiler ve tınılarla dinleyiciyi kendine çekiveren bir içerik ve nitelik taşımaktadır."

Hedef, Türk Halk Müziğine hizmet

ŞİNASİ Çilden'in öğrencisi olan ve Gazi Üniversitesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Müzik Öğretmenliği Anabilim Dalı'nda öğretim üyeliği görevini sürdüren Yrd. Doç. Şebnem Orhan ise hocası ile seslendirdikleri bu eserin öncelikli hedefinin Türkiye'ye ve müziğine hizmet olduğunu söyledi. Hiçbir ticari kaygı taşımadıklarını belirten Orhan, "Özellikle yurt dışı konserlere gittiğimizde, 'Size özgü eserler yok mu' diye soruyorlardı. Böylece bize özgü eserlerin de olduğunu ispatlayacağız" diye konuştu. Orhan, birçok ilde konserler verdiklerini bundan sonraki amaçlarının albümdeki eserlerle yurt dışında Türkiye'nin sesini duyurmak olduğunu kaydetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!