Oluşturulma Tarihi: Eylül 14, 2008 00:00
Başkent Ankara’da resmi kurum, kuruluş ve sivil toplum örgütlerinin verdiği iftar yemekleri Ramazan’a damgasını vuruyor. İftar sofralarında konuşulan konuların başında ise eknomik sosyal sorunlar, mesleki sıkıntılar geliyor. TMF üyelerine ATO’nun verdiği iftar yemeğinin konusu, inşaat sektörünün sorunları oldu.
BÜROKRASİ ve siyasetin kalbi olması nedeniyle, Başkent Ankara’da resmi kurum, kuruluş ve sivil toplum örgütlerinin verdiği iftar yemekleri Ramazan’a damgasını vuruyor. İftar sofralarında konuşulan konuların başında ise ekonomik sosyal sorunlar, mesleki sıkıntılar geliyor.
Tüm İnşaat Müteahhitleri Federasyonu’nun (TMF), üyelerine Ankara Ticaret Odası’nda verdiği iftar yemeğinin konusu, inşaat sektörünün sorunları oldu. Federasyon Başkanı Tahir Tellioğlu, yemekte yaptığı konuşmada, inşaat sektörünün ülke ekonomisi için lokomotif rol oynadığını ifade ederek, son büyüme rakamlarının da bunu ortaya koyduğunu söyledi ve inşaat sektörünün, demir, çimento gibi bir çok birçok alt sektörü etkilediğini ve istihdam açısından önem taşıdığını belirtti. Tellioğlu sözlerine şöle devam etti:
"Türkiye’de inşaat sektörü durunca ekonomi de neredeyse durmuştur. Sektör sorunlarının, ekonomideki diğer sorunlar gibi, kapatma davası nedeniyle bir süre tehir edildi. Yakın zamanda, sorunlarımızın çözümü için yetkililerle bir araya geleceğiz, sürecin takipçisi olacağız."
ASO’nun gündemi 2009
OSTİM Sanayici ve İşadamları Derneği OSİAD ve bağlı kuruluşları tarafından Bilkent Oteli’nde düzenlenen geleneksel iftar yemeğinde konuşan Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir, 2009 yılının piyasalar açısından zor geçmesi ihtimali bulunduğunu belirterek, "O yüzden ekonomiyi konuşmak, ekonomiyi gündemden düşürmemek lazım" dedi.
Özdebir, Türkiye’nin bulunduğu coğrafyanın, avantajlarının yanı sıra, dezavantajlarının da bulunduğunu belirterek, Türkiye’nin stratejik konularda akıllı olması gerektiğini ve her şeyden önce el ele vererek, birlikte çalışması gerektiğini söyledi.
Ülke gündeminin sürekli değiştiğini işaret eden Özdebir "Siyasilerin gündeminde, ekonomiden başka bir şey olmaması lazım. 2009 yılının, piyasalar açısından zor geçmesi ihtimal, o yüzden, ekonomiyi konuşmak, ekonomiyi gündemden düşürmemek lazım" diye konuştu.
Muhasebeci dertliAnkara Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Meslekte Birlik Derneği de(ANMESBİR), ramazan ayı dolayısıyla iftar yemeği verdi.
Keçiören Belediyesi Halil İbrahim Sofrası-2 tesislerindeki yemeğe, aralarında Gelir İdaresi Başkanı Mehmet Akif Ulusoy, TETAŞ Genel Müdürü Hacı Duran Gökkaya, Anadolu Ajansı Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Tek, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanı Ferhat
Koç ve Meslekte Birlik İstanbul Grup Başkanı Abdulaziz Ural’ın da bulunduğu çok sayıda davetli katıldı.
Dernek Başkanı Mücahit Yıldırım, burada yaptığı konuşmada, 1989’da çıkan meslek yasasının geçen yaklaşık 20 yılda kendilerini tatmin etmediğini, bu konuda bazı sıkıntıları olduğunu söyledi.
Gelecek yıl yerel
seçimler yapılacağını hatırlatan Yıldırım, dernek üyelerinden birlikte hareket etmelerini ve yerel yönetimlere etkin olarak katılmalarını istedi. Genel seçimlerde serbest mali müşavirleri mecliste de görmek istediklerini söyleyen Yıldırım, "Meslektaşlarımız meclise ve belediyelere girerse, mevcut ekonomik sıkıntılar azalır" dedi.
Kadınların sorunlarıAKP Ankara İl Kadın Kolu Başkanlığı, kadın sivil toplum kuruluşlarına Dikmen Polis Moral Eğitim Merkezi’nde iftar yemeği verdi. AKP Ankara İl Kadın Kolu Başkanı Tülay Selamoğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in eşi Nevin Gökçek, 20 kadın sivil toplum kuruluşunun yöneticileri ve üyeleri ile partililer katıldı.
Yemek sonrasında kısa bir konuşma yapan Selamoğlu, parti olarak sivil toplum kuruluşlarına önem verdiklerini belirterek, "Ankara teşkilatı olarak kadınların sorunlarını tespit etmek ve çözüm bulmak için sivil toplum kuruluşlarıyla çalışıyoruz. Hepinize teşekkür ediyorum" dedi.
Yemeğe katılan kadınlara, Ankara Barosu Kadın Hakları Merkezince bastırılan "Kadın Hakları El Kitabı" dağıtıldı.
İftar sonrası yürüyüş önemli
RAMAZAN ayında iftar ve sahur sonrası yapılacak egzersizlerin, vücudun yorulmasını ve tembelliği azalttığına dikkat çeken uzmanlar, "Yürüyüş için dışarı çıkmanın mümkün olmadığı zamanlarda bile en azından evin içerisinde 5-10 dakikalık hafif egzersizler mutlaka yapılmalıdır" dediler. Uzmanlar şu uyarılarda bulundular: "Spor salonu aktivitelerinden yararlanan kişiler ise yine yürüyüş bandı, kondisyon bisikleti ve yüzme gibi zorlayıcı olmayan türleri tercih etmelidirler. İftar sonrası yapılan egzersizler; kan basıncını kontrol altına alır, metabolizmayı hızlandırır, sindirimi kolaylaştırır, gazı vücuttan atar, bağırsak, mide ve böbrekleri çalıştırır, vücudunuza daha fazla oksijen girmesini sağlar."