İçinden çingene müziği geçen Macar opereti

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Kasım 02, 2010 00:00

Türkiye’de ilk kez 1921 yılında İstanbul’da Sahir Opereti’nin oynadığı Emmerich Kalman’ın en ünlü eserlerinden Çardaş Prensesi, 6 Kasım Cumartesi akşamı Opera Sahnesi’nde gerçekleştireceği prömiyerle sanat sezonuna merhaba diyecek.

Macar asıllı ünlü besteci Emmerich Kalman’ın Viyana vals müziğinin yanı sıra Macar folk ezgileri ve geleneksel Çingene müziğinin birleşimiyle harmanladığı Çardaş Prensesi’nde koroyu ustalıkla kullanması eserin en önemli özelliklerinden biri sayılıyor.

Koro şefi Erdoğan

Recep Ayyılmaz’ın sahneye koyduğu eserde orkestra şefliğini Wolfgang Scheidt ve Sunay Muratov, koro şefliğini Mustafa Erdoğan üstlendi. Koreografi Nilgün Birsel Demireller’e, dekor tasarımı Tuncay Kalyon’a, kostüm tasarımı Gazal Erten’e, ışık düzeni ise Tahsin Çetin’e ait. Slyva Varescu rolünde Funda Ateşoğlu ve Selva Erdener sanatseverlerin karşısına çıkacak.
Edwin Ronald rolünde Aykut Çınar ve Murat Karahan, Kontes Stasi rolünde Begüm Mengü ve Sema Özer, Boni Koncsianu rolünde Semih Bayraktar ve Arda Doğan, Feri Von Kerekes rolünde Berkant Çoşkun ve İnanç Makinel, General Rohnssdorff rolünde Emre Uluocak, Prens Weylersheim rolünde Aydın Toksoy ve Serhat Güngör, Prenses Marie Luise rolünde Seza Deneme ve Güzin Yıldız, Mac Grave rolünde Alaaddin Ataseven seyirciyle buluşacak.

Aşkın ve entrikanın en eğlenceli hali

TEMPONUN hiç duraksamadığı, aşkın, tutkunun, egonun, entrikanın ve zaafların ön plana çıktığı eserin konusu ise şöyle:
Kabare yıldızı Slyva Varescu’yla Prens Edwin birbirlerine aşıktırlar. Prens Edwin’in ailesi, oğullarının şarkıcı bir kızla evlenmesini istememektedir. Gelişen olayla büyük kargaşaya neden olur ve iki aşık ayrılır. Ta ki, Prens Edwin’in ve Prenses Stasi’nin nişanlarını duyurmak amacıyla düzenledikleri partiye kadar.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!