Huzurevi anneleri ziyaretçileri bekliyor

Güncelleme Tarihi:

Huzurevi anneleri ziyaretçileri bekliyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 14, 2013 00:00

Anneler Günü’nde Çankaya Köşkü Huzur Evi’nde kendi çocuklarını ve ziyaretçilerini bekleyen yaşlılar, hazırlıklarını yaptıklarını belirterek, “Onlarca konuğumuz olacak heyecanla bekliyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Çankaya Köşkü Huzurevi’nde kalan yaşlılar Anneler Günü’nde kendilerini ziyaret edecek çocuklar ve gençler için hazırlıklara başladı. Kendi aralarında gizli toplantılar yapan yaşlılar pasta ve börek alarak çocuklarla en özel anlarını paylaşacak. Kamuoyunda alışılan görüntülerin aksine huzurevinde çok güzel zaman geçirdiklerini belirten yaşlılar, “Buraya çoğumuz kendi isteğimizle geldik. Hayatımızın ikinci baharını burada yaşıyoruz. Evde oturan yaşlıların bir iki en fazla üç çocuğu var. Ama bizim ailemiz de çocuk sayımızda çok kalabalık” ifadelerini kullandı.

DOYASIYA YAŞIYORLAR

Anneler Günü’nde huzurevi sakinlerinin hem kendi çocukları tarafından hem de bilinçli gençler tarafından ziyaretçi akınına uğradığını dile getiren Çankaya Köşkü Huzur Evi’nin kurucu müdürü Fatma Cengiz, şunları söyledi: “Huzurevimizde yaşlı annelerimiz ve dedelerimiz var. Anneler Günü gibi özel bir anı aileleriyle doyasıya yaşıyorlar. İstedikleri zaman istedikleri kişiyle görüşebilmenin yanı sıra, dışarıdan kendilerini görmeye gelen onlarca çocuğu anne şefkati ile seviyorlar.

Haberin Devamı

GİZLİ TOPLANTILAR YAPIYORLAR

Onlar kendilerini çok şanslı görüyor. Çünkü huzurevinde her türlü bakımlarının yapılmasının yanı sıra sosyalleşme ortamı da buluyorlar. Yaşlı anneler, Anneler Günü dolayısıyla daha heyecanlı son bir haftadır. Kendi çocuklarının bir öpücüğü ile mutlu olacaklar ancak gelen diğer konukları da ağırlamak için kendi aralarında 10-20 lira toplayarak pasta almak için gizli toplantılar yapıyorlar. Onların da dediği gibi, kendilerini ziyaret eden onlarca çocukları var.” 
 
KENDİ İSTEĞİMLE GELDİM

Kendi isteğiyle Çankaya Köşkü Huzur Evi’ne yerleşen ve hiç evlenmemiş olan Nurten Sümer, huzurevinde bir evlat sahibi olduğunu belirterek hikayesini şöyle anlattı: “Ben annemle hayatımı sürdürüyordum. Zamanının önemli moda evlerinden birinde çalışırken onu annemi kaybedince çok üzüldüm. Bu sırada gözümde olan retina yırtığı ilerleyince tek gözümü kaybettim. Hayatımı devam ettirme çabasındayken televizyon reklamlarında burasını gördüm. Gelip konuştuktan sonra hoşuma gitti ve huzurevine yerleştim. İyiki de bu kararı almışım. Burada çok güzel ve özel bir ortam var. Evlenmediğim için çocuğum da yoktu burada oldu. Hacettepe Üniversitesi’nde cerrah olan Hakan Akalın bana burada “anne” diyor. Onu evladım gibi sarıp sarmalıyorum.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!