Güncelleme Tarihi:
HÜRRİYET Gazetesi ve okurları arasındaki iletişimi güçlendirmek amacıyla düzenlenen Okur Meclisi Toplantısı Eskişehir ve Bursa’dan sonra Ankara’da gerçekleştirildi. Ankara Atlıspor Kulübü’nde düzenlenen toplantıya Hürriyet Gazetesi Kurumsal İletişim Koordinatörü Emel Armutçu, Bölgeler Reklam Koordinatörü İris Cıngı, Hürriyet Gazetesi Okur Temsilcisi Faruk Bildirici, Hürriyet Gazetesi Ankara İdari Koordinatörü Barboros Muratoğlu, Hürriyet Gazetesi Bölgeler Koordinatörü Yaşar Sökmensüer, Yazı İşleri Koordinatörü Ateş Yalazan, Hürriyet Ankara Haber Müdürü Saffet Korkmaz, Hürriyet Ankara Yazı İşleri Müdürü Eray Görgülü ve Deniz Gürel ile Hürriyet Gazetesi Okur Meclisi üyeleri katıldı. Hürriyet ekibi, Okur Meclisi üyelerinin beklenti, talep ve eleştirilerini dinledi, sorularını yanıtladı.
Öneri ve eleştirilere açığız
Toplantının açış konuşmasını yapan Hürriyet Gazetesi Okur Temsilcisi Faruk Bildirici, Okur Meclisi toplantılarını düzenlemelerinin amacının okurların gazeteden beklentilerini, taleplerini ve eleştirilerini bizzat okurlar arasından seçilen temsilcilerden dinlemek ve gazete sayfalarını okurun öneri ve eleştirileriyle zenginleştirmek olduğunu belirtti. Gazetelerin okurlarıyla birlikte var olduğunu hatırlatan Bildirici, gazetelerin okurlarıyla beslenip okurlarına ulaştığını kaydetti. Bildirici, “Biz zaten yola çıkarken temel amaçlarımızdan birisi okurların görüşlerine, eleştirilerine, önerilerine açık olmaktı. Okur temsilcilerinin çalışmaları yararlı oluyor. Hürriyet sayfaları hepinize açık” dedi.
Kent ve yurttaş gazeteciliği
Okur Meclisi toplantısının Ankara Hürriyet’te ilk kez düzenlenmesine rağmen beklenen düzeyde katılım olduğunu aktaran Hürriyet Gazetesi Bölge Yazıişleri Koordinatörü Yaşar Sökmensüer şunları söyledi:
“Daha önce Eskişehir Okur Meclisi’nde de tartıştığımız bazı konular, bu toplantıda daha detaylı olarak gündeme geldi. Bir çok öneri ve eleştiri, özellikle kent gazeteciliği ile yurttaş gazeteciliği arasında kurulması gereken yakın bağı ortaya koyuyor. Yerel anlamda, kent yaşamında kentli hakları, vatandaşlık hakları, yaya hakları gibi başlıklarla bunu örneklemek mümkün. Bu yöndeki önerileri de mutlaka değerlendireceğiz. Ankara Hürriyet’in internet sayfası da çok yakında yeni yüzüyle, “daha çok içerik, daha çok insan, daha çok ve anında haber” yaklaşımıyla yayınlanmaya başlayacak. Okur Meclisi’ndeki proaktif ve interaktif açımlı önerileri de, böylece gazete-internet bütünlüğü içinde tartışmak ve hayata geçirmek mümkün olacak.”
Okur Meclisi üyeleri de, yerel gündemdeki kronik ve akut sorunların “yerel takip”le ayrı ayrı ele alınması, insan hakları, vatandaşlık haklarına, sivil toplum kuruluşlarına, kentin sanayi ve ticaret yaşamına daha çok yer ayırılması gibi bir çok öneriyi gündeme getirdi.
Meclise katılım geniş oldu
HÜRRİYET Ankara Okur Meclisi toplantısına Başkentli okurlardan yoğun katılım vardı. Akademisyenlerden sivil toplum kuruluşu üyelerine, değişik mesleklerden, değişik sektörlerden kentliler toplantıda bir araya geldi. Meclise Ahmet Saydam Yalçın, Alican Atay, Canan Güllü, Füsun Balkaya, Bedriye Poyraz, Cem Keçe, Erol Aras, Ethem Ateş, Halime Güner, Hasan Altun, Hasan Hüseyin Çavuşçulu, Hüsnü Gümüş, İlkim Öz Tan, İrem Şerefoğlu, Musa Güzel, Nuray Başar, Osman Seheri, Şule Bucak, Taşkın Haşemoğlu, Taylan Acar, Tevfik Kızgınkaya, Tuğba Ejder, Yalçın Ergir, Yaşar Badem, Zafer Şahin katıldı.