Hürrem ilgi odağı oldu

Güncelleme Tarihi:

Hürrem ilgi odağı oldu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 06, 2011 00:00

Tarihi gerçekleri yansıtmıyor tartışmaları ile gündeme gelen “Muhteşem Yüzyıl” dizisi, Ankara Kentpark AVM’deki “4 Boyutlu Balmumu Heykel Müzesi”nde yer alan Hürrem Sultan’ın ve Kanuni Sultan Süleyman’ın balmumu heykellerine olan ilgiyi arttırdı.

Heykellerin görsel, ses efekti, fon ve aksesuarların eklenmesiyle dört boyutlu bir platforma taşındığı müzede, 54 adet dünyada isim yapmış devlet adamı, sanatçı ve siyasetçinin balmumu heykeli yer alıyor. Bunlar arasında Atatürk, Padişah Fatih Sultan Mehmet, Yavuz Sultan Selim, Kanuni Sultan Süleyman, Hürrem Sultan, ünlü filozof İbn’i Sina, Türk felsefesinin kurucusu Fuzuli, Türk düşünürlerinin en büyüklerinden Farabi, Mimar Sinan, Yunus Emre, Atilla Han, Alparslan, Timurlenk, Nazım Hikmet, Karl Marks, Vladimir Lenin, Mihail Gorbaçov, Boris Yeltsin, Michael Jackson, Elvis Presley, Beatles üyeleri, Arnold Schwarzenegger, Kemal Sunal, Levent Kırca Napolyon Bonapart, Şeyh Şamil ve Adolf Hitler gibi isimler yer alıyor.

Balmumu heykelleri Rusya’da özel yaptırarak Türkiye’ye getiren organizatör Jale Kuşhan, Muhteşem Yüzyıl dizisinin Hürrem Sultan ve Kanuni Sultan Süleyman heykellerine ilgiyi oldukça arttırdığını söyledi. Kuşhan diziden sonra en çok ilgi gören ve vatandaşların uzun süre izlediği eserin Hürrem Sultan ve Kanuni Sultan Süleyman olduğunu kaydetti.

Kuşhan okullarda sömestr tatilinin de etkili olmasıyla ziyaretçi sayılarının haftada bin 200 civarından 2 bin 500’lere yükseldiğini aktardı. Kuşhan, “Heykellere oluşturulan konseptler, dekorlar ve rehber anlatımlarıyla ziyaretçiler efsane aşkı adeta hissediyor, muhteşem bir tarih yolculuğu yaşıyorlar” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!