'Hoverboard' ayağa kaldırdı

Güncelleme Tarihi:

Hoverboard ayağa kaldırdı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 11, 2015 16:22

Oran’daki bir sitede yaşayan Ali Koç’un oğluna doğum günü hediyesi olarak aldığı ‘hoverboard’ adıyla bilinen elektrikli kaykay şarjdayken patladı. Sitede paniğe neden olan patlamanın ardından çıkan yangın güvenlik görevlilerince büyümeden söndürüldü.

Haberin Devamı

ORAN’da bulunan lüks bir sitede, şarja takılan ‘hoverboard’ adlı elektrikli kaykay önceki sabah saatlerinde patladı. Birçoğu uykuda olan site sakinleri büyük paniğe kapılırken, olayın yaşandığı evde yangın çıktı. Patlama sonrası olay yerine gelen sitenin güvenlik görevlileri, yangın tüpleri ile müdahale ettikleri alevleri söndürmeyi başardı. Patlamanın yaşandığı ev kullanılamaz hale gelirken, ev sahibi Ali Koç bacağından yaralandı.

HEDİYE FELAKETE DÖNÜYORDU

Patlamanın etkisiyle bacağının yandığını belirten Ali Koç şunları söyledi:
“Canımı kurtardığıma şükrediyorum. Şans eseri daha büyük bir facia yaşanmadı. Oğlum, kendisine doğum günü hediyesi olarak aldığım ‘hoverboard’u gece şarja takmış. Sabah 07.00 sularında bir patlama sesiyle uyandık. Etrafı saran toz bulutları ve elektronik parçalardan çok koktuk. Can havliyle oğlumu kurtarmak isterken alevler arasında bacağım yandı. Allahtan oğlum kaykayı yatağının yanındaki prizde şarj etmiyordu. Yoksa doğum günü hediyesi çocuğumun ölümüne sebep olacaktı.”

Haberin Devamı

KAYKAYLAR SIK SIK PATLIYOR

Avrupa ve Amerika’da trend haline elektrikli kaykaylar, gençlerin büyük ilgisini topluyor. Ancak son dönemde kaykaykların bataryalarında meydana gelen sorun sebebiyle cihazların sıkça yanmaya başladığı belirtiliyor. İngiltere ve ABD’den meydana gelen elektrikli kaykay patlamalarının ardından yetkililer, vatandaşları kalite ve güvenlik sertifikalarına sahip ürünleri satın almaları konusunda uyarmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!