Hoşgeldin partisi

Güncelleme Tarihi:

Hoşgeldin partisi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 09, 2007 00:00

Göreve yeni başlayan ve görev süreleri dolan sefireler, Kadın ve Gençlik Platformu Derneği Başkanı Rüveyde Akbay’ın evinde verilen partide biraraya geldi.

KADIN ve Gençlik Platformu Derneği Başkanı Rüveyde Akbay, Ankara’da göreve yeni başlayan ve görev süreleri dolan büyükelçi eşleri için bir parti verdi. Akbay’ın Çankaya’daki dubleks konutunda gerçekleşen partiye çok sayıda sefirenin yanı sıra, Ankara sosyal hayatının önde gelen isimleri de katıldı.

Davet, Rüveyde Akbay’ın Ankara’da yeni göreve başlayan Avustralya Sefiresi Jennifer Lee, Bangladeş Sefiresi Dina Jasmin, Mısır Sefiresi Rada Labib El Hadidi ve Slovakya Sefiresi Olga Jakabainova’yı konuklara takdimiyle başladı.

SİZLERİ ÇOK SEVDİK

Davetin ikinci bölümünde ise ülkemizdeki görev süreleri sona eren Yunanistan Sefiresi Athena Yennimata ve Güney Afrika Sefiresi Lindiwe Mngqikana’nın vedaları vardı. Rüveyde Akbay, duygusal anların yaşandığı bu bölümde iki sefireye, "Eşleriniz gidebilir, ama siz burada kalın. Biz sizleri çok sevdik" dedi. Ülkemizden ayrılacak olmaktan dolayı büyük üzüntü duyduklarını belirten Yennimata ve Mngqikana ise, Türkiye’ye tatil için geleceklerini ve dostlarıyla hasret gidereceklerini söylediler.

Sıcak atmosfer

Konuşmasında ülkemize yeni gelen sefirelere "Hoş geldiniz" diyerek kadeh kaldıran Akbay, onlara küçük birer de hediye verdi. Sefireler de Türkiye’de böylesine sıcak bir atmosferde karşılanmaktan dolayı çok mutlu olduklarını belirttiler.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!