Hopkinson Smith konseri bu akşam

Güncelleme Tarihi:

Hopkinson Smith konseri bu akşam
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 01, 2015 01:36

Kağan Korad’ın Genel Koordinatörlüğünde Bilkent Üniversitesi’nde düzenlenen 9. Türkiye Gitar Buluşması, bugün başlıyor.

Haberin Devamı

Bilkent’te 4 gün sürecek etkinlikte konserler, seminerler, söyleşiler, gitar ve ustalık dersleri ile gitar fuarına evsahipliği yapacak.
Buluşmanın bu yılki yabancı konuğu, erken dönem müziğinin büyük ustası Hopkinson Smith. Ayrıca Serkan Yılmaz, Ezgi Anıl, Sinan Kurşun, Sırnağme (klasik gitar, kemençe, vurmalı) ve şeçmeler sonucunda kazanan başarılı konser projeleri buluşmanın konuğu olacak.
Smith’in konseri, İsviçre Büyükelçiliği işbirliğiyle gerçekleştirilecek. Başkent Müzikevi’nin de katkıda bulunduğu etkinliğin teması “Konser Kariyeri”. Türkiye’de bulunan tüm gitar bölümlerinin öğretim görevlileri ve öğrencilerinin katıldığı etkinlikte yer alan ders ve konserler klasik gitarla hobi olarak uğraşanlara da açık. Gece konserleri dışındaki tüm etkinlikler gitarseverler tarafından ücretsiz olarak izlenebilir.

Haberin Devamı

DÖRT GÜN SÜRECEK

Smith’in solist olduğu açılış konseri bu akşam saat 20.30’da Bilkent Konser Salonu’nda.
Saat 20.30’daki gece konserlerinde, yarın Sinan Kurşun ve Sırname,
3 Temmuz’da Çağatay Azat ile gitar ve kemençe ikilisi var.
Klasik Duo’nun konseri ise 4 Temmuz Cumartesi günü saat 19.30’da.
Bilkent Konser Salonu’ndaki gece konserlerinin biletleri www.mybilet.com adresinden temin edilebilir.
Ayrıntılı bilgi için: www.gitarbulusmasi.com

PROJE: KENDİM

“Proje: Kendim” genç gitaristlere müzik dünyasındaki mekanizmaları, piyasanın nasıl işlediği, nelere ilgi gösterdiği ve orada nasıl varolunabileceğiyle ilgili fikir vermek ve yol göstermek amacıyla hazılandı. Profesyonel kurumların ilgisini çekmeyi başaracak niteliği sağlamaları beklenen seçmelerde başvuruları değerlendirecek jüri Atahan Kaya, Cem Küçümen, Kağan Korad, Melih Güzel, Sinan Erşahin, Şefik Kahramankaptan, Özgür Veysel Sağlam ve Utku Özkanoğlu’dan oluşuyor.
Jürinin başarılı bulduğu projeler bu yılki buluşmanın “Proje Kendim” konserlerinden birinde yer alma şansını kazanacak. Ayrıca, her biri festival direktörü olan jüri üyeleri, beğendikleri projeleri önümüzdeki yıllarda profesyonel bir konser için değerlendirebilecek.
Proje Kendim başlıklı konserler yarın 15.45’te ve 3 Temmuz Cuma günü saat 16.00’da Bilkent Konser Salonu’nda ücretsiz izlenebilir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!