Hızlı yemekle risk artıyor

Güncelleme Tarihi:

Hızlı yemekle risk artıyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 28, 2011 00:00

Tıbbi Onkoloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Şuayip Yalçın, hızlı ve sıcak yemek yemenin mide kanseri riskini arttırdığını kaydetti.

Yalçın, kolon kanserinin tüm kanserlerin yüzde 8’ini oluşturduğunu ve sindirim sisteminin en sık görülen kanseri olduğunu söyledi. Kolon kanserlerinin, kadınlarda meme kanserinden sonra ikinci, erkeklerde ise akciğer ve prostat kanserinden sonra üçüncü sırada yer aldığına değinen Yalçın, Türkiye’de her yıl 12 bin yeni kolon kanseri vakasının beklendiğini kaydetti.
Türkiye’de yaşam süresinin artmasıyla birlikte kolon kanseri sayısının da artacağını anlatan Yalçın, “Kolon kanseri konusunda mutlaka bireyler dikkatli olmalı, tarama programlarından yararlanmalarını ve egzersiz yapmalarını öneriyoruz. Türkiye’de kanser korkusu ve fobisi var. Kanser amansız hastalık olarak biliiniyor. Oysa hiçbir kanser artık amansız değil. Hepsinin tedavi seçenekleri var. Yeter ki hastalar, erken dönemde tedavi için başvursun” diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!