‘Hızlı’ tahribat

Güncelleme Tarihi:

‘Hızlı’ tahribat
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 25, 2015 17:14

Başkent’te ‘fiber internet’ çalışması nedeniyle yap-boza dönen kaldırım sorunu büyüyor.

Haberin Devamı

Kızılay İzmir Caddesi ve Anıttepe’nin ardından bu kez de Kurtuluş Ziya Gökalp Caddesi’nde Fiber çalışması için sökülen kaldırım taşları 2 aydır onarılmayı bekliyor.
Ankara Hürriyet’in son dönemlerde ardı ardına gündeme getirdiği fiber alt yapı nedeniyle bozuk kalan kaldırımlara, bir yenisi daha eklendi.
Daha önce Kızılay ve Anıttepe’deki kaldırımlarda yaşanan ‘fiber yarık’ sorunu son olarak da Kurtuluş Ziya Gökalp Caddesi ile Sağlık-1 Sokak’ın kesiştiği noktada ortaya çıktı. İki ay önce özel bir GSM firması tarafından fiber alt yapı için kazılan kaldırımlarda sökülen taşlar çalışmanın ardından metro girişinin yanına bırakıldı. Kaldırımların bozuk bırakılmasına tepki gösteren cadde esnafı, konuyla ilgili Büyükşehir Belediyesi’ne şikayette bulunduklarını belirterek şöyle konuştu:

Haberin Devamı

KALANI BELEDİYE DÜZELTECEK

“2 aydır bu durumda. Bir tarafını kapattılar diğer tarafı öylece bıraktılar. ‘Biz buraya kadar düzeltebiliyoruz geri kalanı belediye düzeltecek’ dediler. Bir ay önce de belediyeye dilekçe yazıp şikayette bulunduk fakat hala aynı çalışma yapılmadı.”

GÖRME ENGELLİLER DÜŞÜYOR

Görme engelli vatandaşların kaldırımı yoğun olarak kullandığına dikkat çeken bir esnaf, “Engelli insanlar da bu yolu kullanıyor, görme engelli yolunun kazılan yerlere denk geliyor olması ve kimi yerlerinin sökülmüş olması da sorun yaratıyor. Birkaç kez görme engelli insanlar takılıp düştü, yardım edip kaldırdık. Onlar için de bu yol artık düzeltilmeli” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!