HIRS ŞAMPİYONU

Güncelleme Tarihi:

HIRS ŞAMPİYONU
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 01, 2013 00:00

Ankara Büyükşehir Belediyesi sporcusu Yaprak Eriş, iki yıl önce başladığı tekvandoda, ümitler kategorisinde Avrupa şampiyonu oldu.

Haberin Devamı

Başkentli genç kızın azmi kürsüde zirveyi getirdi.

Avrupa Ümitler Tekvando Şampiyonası’nda, Ankaralı Yaprak Eriş, bir azim öyküsü yazdı. Bayanlar 73 kiloda altın madalya kazanan Eriş, finalde Yunan rakibini yendikten sonra hocasıyla birlikte gözyaşı döktüklerini söyledi.
Tekvandoya iki sene önce başladığını ve kısa sürede bugünlere geldiğini anlatan Yaprak Eriş, “Her şampiyona öncesinde hedefimi hep yüksek tutarım. Moldova’daki şampiyonaya da aynı şekilde yüksek hedeflerle gittim ve mutlu sona ulaştım” dedi.
Başarılı tekvandocu, müsabakada çok zorlu rakiplerle mücadele ettiğini anlatarak, şöyle devam etti:
“Moldova’daki şampiyona için çok çalıştık. Giderken altın madalya umudum vardı. Maçlara, ülkemi ve bayrağımı düşünerek çıktım. Zorlu maçlar yaptım. Şampiyonluk geldikten sonra çok mutlu oldum. İstiklal Marşı’nı okuttum, çok güzel bir duyguydu. Final maçından sonra hocamla birlikte mutluluk gözyaşı döktük.”
Final maçında Yunan rakibini teknik nakavtla yendiğini hatırlatan milli sporcu, “İki yıldır Mustafa Gürsoy ile çalışıyorum. Günde 3 saat antrenman yapıyorum. Hedeflerimiz uğruna, sosyal yaşantımızdan çok fedakarlık yapıyorum. Çalışmalarımızın karşılığını aldım” diye konuştu.

Haberin Devamı

HEDEF AKDENİZ OYUNLARI VE DÜNYA ŞAMPİYONASI

Başarılı tekvandocu Yaprak Eriş, önünde yeni hedefler olduğunu belirterek, “Akdeniz Oyunları ve Büyükler Dünya Şampiyonası’nda mücadele edeceğim. İlk hedefim Akdeniz Oyunları. Dünya Şampiyonası’nda da finale çıkabilmeyi istiyorum. Olimpiyatları da düşünüyorum. 2016 Olimpiyat Oyunları’nda da derece yapmak, bayrağımızı dalgalandırmak istiyorum” ifadelerini kullandı.
Milli tekvandocu Yaprak Eriş, Moldova’ya gitmeden önce, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in, şampiyon olması durumunda kendisine ev sözü verdiğini kaydetti ve “Başkanımız Melih Gökçek, bize bu zamana kadar çok yardım etti. Ankara Büyükşehir sporcusu olduğum için kendimi çok şanslı görüyorum. İki senedir belediyede spor yapıyorum. Öncesinde Yunanistan’daki Avrupa Kulüpler Şampiyonası’na gittik. Final müsabakasına çıktım ama ikinci oldum. Başkanımız, ‘Önümüzdeki şampiyonada şampiyon olursan sana ev verelim’ demişti. Ben şampiyon oldum, Sayın Gökçek’ten haber bekliyorum” hatırlatmasını yaptı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!