Hipoterapi ile tanıştılar

Güncelleme Tarihi:

Hipoterapi ile tanıştılar
Oluşturulma Tarihi: Aralık 03, 2022 15:06

3 Aralık Dünya Engelliler Günü, başkentte farklı programlara ev sahipliği yaptı. Yine dertlerini, beklentilerini anlatma şansı bulan engelliler, yaşadıkları zorluklara dikkat çekerek farkındalık oluşturdu.

Haberin Devamı

Ankara’da sivil toplum kuruluşları, kurumlar, belediyeler ve siyasi parti temsilcileri 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde özel bireyleri unutmadı. Gönüllerince eğlenme fırsatı bulan engelliler aynı zamanda yaşadıkları sorunların çözümünü istedi.

Hipoterapi ile tanıştılar

Özel programlardan birini gerçekleştiren Gören Kalpler Eğitim Derneği, Ankara Beştepe Atlı Spor Kulübü’nde 17 görme engelli çocuğu atlarla ve binicilik sporuyla tanıştırdı. Dünyada giderek yaygınlaşan atla terapinin (hipoterapi) önemine dikkat çeken Dernek Başkanı Erol Sayyıdan, “Hipoterapi, at üstünde egzersiz sayesinde beden kaslarını çalıştırmayı hedef alan bir tedavi türüdür. Fiziksel, zihinsel veya duysal bozukluğu olan bireylerde atın hareketlerinden yararlanarak bir iyileşme ve gelişme sağlanması amaçlanıyor. Çocukların, atın hareketini ve sıcaklığını hissetmesi hem fiziksel hem de mental açıdan oldukça faydalı” dedi.

Haberin Devamı

Hipoterapi ile tanıştılar

Hipoterapi ile tanıştılar


Dernek üyesi olan ve binicilik sporunda Paralimpik olimpiyatlara hazırlanan Tolga Dokuyucu ise, şunları söyledi: “2018 yılında, hipodromda ata binerken maalesef bir kaza geçirdim ve at benim üzerime doğru düştü. Başıma darbe aldığım için görme yetimi kaybettim. Fakat sonrasında atlara olan tutkumu bırakmadım, bırakamadım. Atla terapiyle büyük başarılara imza atacağımı düşünüyorum. Çocuklarla ata binmenin heyecanı çok daha başkaymış. Atla terapinin giderek yaygınlaşmasını istiyorum. Bu sayede çocuklar atın üzerinde özgürlüklerini de bir kez daha hatırlayacak.”

Hipoterapi ile tanıştılar

 

BAKMADAN GEÇME!