Hindistan Yemek Festivali başladı

Güncelleme Tarihi:

Hindistan Yemek Festivali başladı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 19, 2007 00:00

Hindistan Büyükelçiliği tarafından düzenlenen ve iki hafta sürecek olan Hindistan Yemek Festivali başladı. Davet yabancı misyonu biraraya getirdi.

HİNDİSTAN Büyükelçiliği tarafından geleneksel olarak düzenlenen yemek festivali, bu yıl Swissotel’de gerçekleştirildi. Festivalin açılış kokteyli de oldukça renkli görüntülere sahne oldu. Hindistan’a özgü tatların ikram edildiği davette sunulan bol baharatlı yemekler, konukların damak zevkine hitap etti.

Hindistan’ın Ankara Büyükelçisi Chitra Narayanan’ın ev sahipliğini üstlendiği geceye, yabancı misyon ve iş adamlarının yanı sıra, sanatçılar da katıldı. Program kapsamında profesyonel dansçılar tarafından düzenlenen dans gösterileri de geceye apayrı bir hava kattı.

Hindistan’ın en eski klasik danslarından birisi olan ve bin yıllık geçmişe dayanan "Kuchipudi" klasik dans gösterinin yanı sıra, hareketli ve renk dolu çağdaş bir Bollywood dansı olan "Punjap Bollywood" da konuklardan büyük alkış aldı. Festival 28 nisan tarihine kadar sürecek.

Davette göze çarpan İsİmler

Ağırlıklı olarak yabancı misyonun yer aldığı Hindistan Yemek Festivali’nde ilk göze çarpan isimler arasında Yunanistan’ın Ankara Büyükelçisi George Yennimata, eşi Athena Yennimata, Japonya’nın Ankara Büyükelçisi Tomoyuki Abe, eski milletvekili Altınok Esen, eşi Amber Esen, MGK Genel Sekreteri Yiğit Alpogan, ünlü ressam Yaşar Çallı ve eşi Çiğdem Hanım ile Hürriyet Gazetesi Baş Yazarı Oktay Ekşi ve Fenerbahçe Yönetim Kurulu İkinci Başkanı Nihat Özdemir yer aldı.

Tac Mahal’in yemek şefi hazırladı

Hİndİstan’ın Ankara Büyükelçisi Chitra Narayanan, yöresel Mughalai ve Awadhi yemekleri için Türkiye’ye gelen Yeni Delhi Tac Mahal Oteli’nin mutfak şefi Ahmed Qureshi’ye masa süsü hediye etti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!