Oluşturulma Tarihi: Şubat 27, 2007 00:00
21 yıldır çeşitli otellerde görev yapan Wolfgang Godl, 14 senedir türlü lezzetlere imza attığı başkentteki mutfağından ayrılmaya hazırlanıyor.
Henüz genç bir aşçıyken Türkiye’ye gelen şef Wolfgang Godl, "ikinci vatanından" ayrılıyor. Hilton otellerinde 21 yıldır görev yapan Godl, 14 senedir türlü lezzetlere imza attığı başkentteki mutfağından ayrılmaya hazırlanıyor. Baş aşçı Wolfgang Godl’ın Türkiye macerası bundan 21 yıl önce başladı. İstanbul ve Mersin’deki Hilton otellerinde görev yapan Godl, o süre zarfında gönlünü bir Türk kızına kaptırdı. Sevdiği kadınla evlendikten sonra Türkiye’ye daha bir bağlanan ve "İrem" isimli bir kız çocuk sahibi de olan Godl, 14 sene önce Ankara’ya geldi.
AĞLAYARAK GİDİYORUM
Burada tamamı Türk olan ekibiyle uyum içinde çalışan Wolfgang Godl, Osmanlı mutfağının lezzetlerini de en güzel şekilde sofraya getirdi. Babasını kaybettikten sonra annesine bakma yükümlülüğü doğan ve kızının eğitimine ilişkin bazı planları olan Godl, şimdi mutfak önlüğünü asıp memleketi Avusturya’ya dönmek için bavullarını hazırlıyor. Şef Wolfgang Godl, 21 yıl önce geldiği Türkiye’ye "ikinci vatanı" gibi alıştığını söyledi. İngilizce öğretmeni olan eşi Vildan Godl ile güzel bir hayat kurduğunu, çocuk sahibi olduğunu ve kızına da Türk ismi koyduğunu anlatan Godl, "Çok güzel bir ülke ve 21 sene böyle geçti. Şimdi ağlayarak buradan ayrılıyorum. Çok zor geliyor" diye konuştu..
Yolda bile Türkçe konuşuyor
Godl, "Bazen polis çevirdiğinde bakıyor direksiyonda bir yabancı. Türkçe konuşunca hayret ediyor" dedi.
Türkiye’ye geldiği 1986’dan bu yana Türkiye’nin çok ilerlediğini gördüğünü ifade eden Godl, "İlk başlarda Türkçe konuşmakta da zorluk çekiyordum ama eşim bana Türkçe öğretti. Şimdi çok rahat konuşuyorum" dedi. Bazen alışverişlerde de Türkçe konuşuyor.