Herkese ulaşacak kültür festivali

Güncelleme Tarihi:

Herkese ulaşacak kültür festivali
Oluşturulma Tarihi: Eylül 07, 2022 14:33

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, 1-23 Ekim tarihleri arasında ikincisi gerçekleşecek olan Kültür Yolu Festivali hakkında bilgiler verdi. 500’den fazla etkinliğin gerçekleşeceği festivale Yusuf İslam ve Della Miles da katılacak.

Haberin Devamı

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından bu yıl İstanbul, Ankara, Diyarbakır, Çanakkale ve Konya’da gerçekleştirilecek Türkiye Kültür Yolu Festivalleri’ne ilişkin Atatürk Kültür Merkezi’nde (AKM) basın toplantısı düzenlendi. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, burada yaptığı konuşmada, “Dünyada bu kadar geniş çapta, kültür ve sanat etkinlikleri gerçekleştiren ender ülkelerden biriyiz. Hedefimiz, festivallerimizi herkese ulaşacak şekilde yaygınlaştırmak” dedi.

Herkese ulaşacak kültür festivali

2 MİLYON 300 BİN ZİYARETÇİ

Ersoy, ilki haziran ayında düzenlenen Başkent Kültür Yolu Festivali ile ilgili olarak, “Gelenekselle moderni birleştirerek hem CSO ADA Ankara’da klasik müzik dinletileri sunduk hem de yüzyılların izini taşıyan Ankara Kalesi’nde çeşitli etkinlikler düzenledik” dedi. Ersoy, Başkent Kültür Yolu Festivali hakkında şu bilgileri verdi: “İlki düzenlenen Başkent Kültür Yolu Festivali’nde 16 günün sonunda 2 milyon 300 bin ziyaretçi kaydedildi. 96 konser, 69 sergi, 11 opera-bale, 27 tiyatro, 61 açık hava etkinliği, 88 söyleşi ve 155 çocuk etkinliği gerçekleşti.”

Haberin Devamı

Herkese ulaşacak kültür festivali

Herkese ulaşacak kültür festivali

70 NOKTADA 5 BİN SANATÇI

Başkent Kültür Yolu Festivali 1-23 Ekim tarihleri arasında yapılacak. Ulus bölgesi ve Ankara Kalesi’ndeki tarihi ve kültürel mekânları kapsayan güzergâhtaki 70 ayrı noktada, 5 bine yakın sanatçı ve 500’den fazla etkinlik sunulacak. Festival kapsamında Göbeklitepe Operası, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası (CSO) ve Devlet Çoksesli Korosu’nun sahneye taşıyacağı Carmina Burana konseri ile Birleşmiş Milletler özel konseri gerçekleşecek. Ayrıca İngiliz şarkıcı Yusuf İslam ve ABD’li sanatçı Della Miles de festival kapsamında Ankaralılarla buluşacak.

Herkese ulaşacak kültür festivali

BAKMADAN GEÇME!