Güncelleme Tarihi:
Hızlı, "Merkezimiz alınan tedbirle, haftanın her günü 09.00-23.00 saatleri arasında aynı anda 40 telefon hattıyla sadece Ankara'dan değil, istenildiğinde yurt içinden, yurt dışından ve tüm konumlardan ulaşanlara hizmet verdi" dedi.
İYİLİK SOFRALARI KURULDU
"İyilik Sofrası" adı altında iftar programları düzenlendiğini ifade eden Hızlı, ilk olarak Ankara Müftülüğü personeli, ikinci olarak Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’ne bağlı çocuk evlerinde kalan çocuklar ve görevliler, üçüncü olarak ise huzurevinde ikamet eden yaşlılar, şehit yakını ve gaziler, roman ve alevi kardeşlerimizin temsilcileri, hafızlık öğrencileri, yetimler, Suriyeli, Yemenli, Somalili mülteciler, emekli, engelli veya engelli yakını olan personel, başka dinlerden İslam dinine girerek Müslüman olanlar ile iftar programı gerçekleştirdiklerini söyledi. Hızlı, Ankara Müftülüğü’nün himayesinde değişik mekanlarda oluşturulan "İyilik Sofraları"na da kadın sığınma evlerinde kalanlar ve AMATEM'de tedavi gören gençlerin de davet edildiğini dile getirdi.
MERKEZİ EZANA GEÇİLDİ
Ankara'da Ramazan ayında merkezi ezan ve vaaz uygulamasına geçilmesinin sebeplerini de açıklayan Hızlı şöyle konuştu:
"Ramazan ayı süresince Ankara'dan yurt dışına görevlendirilen personelin ve tek görevlisi olan camilerde ehil olmayan vatandaşların ezan okumalarına dair çıkabilecek sorunların önüne geçebilmek ve iftar ile imsakta okunacak ezanların birlikteliği amacıyla ramazan ayı boyunca merkezi ezan ve vaaz uygulamasına geçildi. Bu uygulamaya vatandaşlarımızın tepkisi son derece olumlu oldu. Müftülüğümüze ulaşan hemşehrilerimiz memnuniyetlerini ifade etti."