Her yaştan yazar kitap fuarında

Güncelleme Tarihi:

Her yaştan yazar kitap fuarında
Oluşturulma Tarihi: Şubat 21, 2019 15:10

ATO Congresium’da devam eden 13. Ankara Kitap Fuarı’nda, farklı yaş gruplarındaki yazarlar kitaplarını imzaladı.

Haberin Devamı

Çocuklara yönelik hikâye kitabı yazan 5 ve 10 yaşındaki Yalçınkaya kardeşler, şiir kitabı yayımlanan 17 yaşındaki lise öğrencisi Şevval Altan ile hikaye ve şiir kitapları bulunan 90 yaşındaki emekli öğretim üyesi Prof. Dr. Mine Erol, 13. Ankara Kitap Fuarı’nda okuyucularıyla buluştu. Fuarda, farklı yaş gruplarındaki yazarlar kitaplarını imzaladı.

10 YAŞTAN 90 YAŞA

Yazarlardan Tuğçe Yalçınkaya henüz 10, kardeşi Özge Yalçınkaya ise 5 yaşında. İkinci eseri ‘Gülçiçek Kayıp Kitap’ raflardaki yerini alan yayımlanan abla Yalçınkaya, ilkokul 4. sınıfa gidiyor. Fuarın genç yazarlarından lise öğrencisi 17 yaşındaki Şevval Altan ise yaklaşık 6 yıldır şiir ve denemeler yazıyor. Fuardaki standlarda kitaplarını imzalayan bir diğer yazar ise 90 yaşındaki Mine Erol. Profesör olduktan sonra 11 yıl daha çalışıp emekli olan Erol’un da hikâye, tarih ve şiir kitapları bulunuyor. Fuar 24 Şubat pazar akşamına kadar devam edecek. AA

Haberin Devamı

ÇİZGİ ROMANLARIN RENKLİ DÜNYASI

Kahramanlarının maceralı dünyasını okuyucularla buluşturan gerek yeni basım gerek ikinci el çizgi roman stantları, fuarın en dikkat çekici bölümleri arasında yer alıyor. Tommiks, Teksas ve Zagor'un yanı sıra aralarında Süpermen, Batman ve Silver Surfer'ın da (Gümüş Sörfçü) bulunduğu Marvel ile DC kahramanları, okumayı yeni öğrenen çocuklardan, üniversite gençlerine, yetişkinlerden emeklilere kadar farklı yaş gruplarından okuyucuları aynı stantta buluşturuyor. Sahaf Evrim Ataman, 10 yaşından 80 yaşına kadar çizgi roman okuru bulunduğunu anlattı.

YILDA İKİ KEZ DÜZENLENECEK

Öte yandan Eylül Fuarcılık Başkanı Remzi Çayır, fuarın ilk 6 gününde 300 binden fazla ziyaretçi ağırladıklarını belirterek, fuar sonunda ziyaretçi sayısının 600-700 bini bulmasını beklediklerini kaydetti. Çayır, vatandaşlardan gelen talep nedeniyle ekimde ve martta olmak üzere yılda iki fuar düzenleyeceklerini ifade ederek “Yani ekimde yeni bir fuar daha düzenleyeceğiz” açıklamasını yaptı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!