Güncelleme Tarihi:
2005’ten beri tam buğday ekmeği üretiyoruz. ‘Önceden 100 kilogram buğdaydan 60-65 kg un elde ediliyordu. Yani yüzde 40’lık bir oran fire olarak ayrılarak hayvan yemi şeklinde kullanılmaktaydı. Ancak, şu anda 100 kilogram buğday vererek yaklaşık 98 kilogram un elde ediyoruz. Her yıl Türkiye’de ortalama 15-20 milyon ton buğday üretilmektedir. Bu proje ile yüzde 38’lik bir buğday kaybı ekonomiye kazandırılmış oldu. Bu da yaklaşık 5 milyon ton buğdaya karşılık gelmektedir. Ekmek israfının önlenmesine dönük önemli çalışmalarımızdan birini de satışını gerçekleştirdiğimiz ‘Halk Çerez’ler oluşturuyor.”
SOSYAL MEDYADAN TARİFLER
Gökşin, Ankaralılara bayat ekmeklerden yapılan; muhammara, vişneli ekmek tatlısı, ekmekli pizza, ekmek köftesi, sütlü bayat ekmek tatlısı, bayat ekmek böreği, bayat ekmek kanepesi ve ekmek ezmesi tariflerini sosyal medya hesaplarından paylaşmayı planladıklarını aktardı.