Her evden bir bardak su içtiler

Güncelleme Tarihi:

Her evden bir bardak su içtiler
Oluşturulma Tarihi: Ekim 10, 2016 01:00

Pursaklar’da bazı mahallelerden gelen şebeke suyuyla ilgili şikayetler üzerine vatandaşların ev ve işyerlerine giderek şikayeti yerinde dinleyen Büyükşehir Belediyesi Pursaklar Bölge Başkanı Hamdi Kesgin, her evin çeşmesinden bir bardak su içti.

Haberin Devamı

Büyükşehir Belediyesi Pursaklar Bölge Başkanı Hamdi Kesgin, Pursaklar’da bazı mahallelerden gelen şebeke suyuyla ilgili şikayetler üzerine vatandaşların ev ve işyerlerine giderek şikayeti yerinde dinleyip, her evin çeşmesinden bir bardak su içti. Aynı zamanda AK Parti Pursaklar Büyükşehir Meclis Üyesi de olan Kesgin, denetimin tarafsız olması için MHP’li bir meclis üyesi ile ilgili mahalle muhtarının da ziyaretlere eşlik ettiğini söyledi. Son günlerde sosyal medya ve diğer platformlarda su ile ilgili çok sayıda şikayet aldıklarını belirten Kesgin, bu nedenle böyle bir yönteme başvurduklarını ifade etti. İlk olarak arıtma tesisini ziyaret ettiklerini belirten Hamdi Kesgin şöyle konuştu:

BİR DAMACANA KADAR SU İÇTİK

“İlk olarak arıtma tesisine gittik, suyun barajdan gelip pompa istasyonunda vatandaşa ulaşım sürecine baktık. Barajdan gelen suda sarılık yoktu.Fakat vatandaştan şikayet geliyordu. Koku ve renk değişimi var diyorlardı. Bizzat şikayet eden insanların evlerine gidip çeşmeyi açtık, suları içtik. Açık adres bildiren, su ile ilgili şikayeti olan 20’ye yakın adrese gittik. Bir damacana kadar su içtik. ASKİ yetkilileri ve bölge müdürlük personeli de yer aldı. Ayrıca tarafsız olması için MHP’li bir meclis üyesi ve gittiğimiz mahalle muhtarlarını da aldık. Onlar da suyun tadına baktı.

Haberin Devamı

‘BİZİM SUYU MU DEĞİŞTİRDİNİZ’

Vatandaş suda problem olmadığını görünce ‘Bugün düzelmiş, dün sarıydı. Gelirken bizim evin suyunu mu değiştirdiniz’ diyor. Böyle bir şey olabilir mi. Bazen bir mahallenin ana hattında arıza olabiliyor boru boşaltılıyor. Böyle olunca boruların partikülü çöküyor. Tekrar suyu verdiğinizde hatlarda bir hareketlilik oluyor. Sularda sarılık ve koku olabiliyor. Bu nedenle özellikle 20 yılın üzerindeki binaların tesisatlarının değişmesi lazım. Demir yerine PVC borulara dönmeli. Maalesef boruların etkileşiminden dolayı suyun kalitesinde değişiklik oluyor. Şikayet eden tüm evlerden numune aldık, tahlile gönderdik. İnsan sağlığını tehdit eden hiç bir unsura rastlanılmadı. Bu şekilde gidip görmemiz, incelememiz vatandaşa da güven verdi.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!