Her emekli bir hayat pınarıdır

Güncelleme Tarihi:

Her emekli bir hayat pınarıdır
Oluşturulma Tarihi: Nisan 17, 2016 14:27

Her emekli bir hayat pınarıdır

Haberin Devamı

ANKARA, (DHA)- DÜZENLEDİĞİ sosyal ve kültürel etkinliklerle emeklilerin sosyal yaşamlarına katkıda bulunmayı amaçlayan Keçiören Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü'ne bağlı Emekliler Platformu, emeklilere yönelik yeni bir sosyal çalışma başlattı.
Çalışma ile birim psikologunun önderliğinde, Ankara Üniversitesi Sosyal Hizmetler Bölümü 3. sınıf öğrencilerinden birimde staj yapanlar ve emeklilerin katılımı ile grup çalışması gerçekleştiriliyor. Mart başında başlayan ve Nisan sonuna kadar devam edecek çalışma ile genç kuşaklarla görüş alışverişinde bulunacakları bir ortam yaratılırken, emekliler de bilgi ve tecrübelerini aktarma imkanı elde ediyorlar.
'Her emekli bir hayat pınarıdır' sloganıyla başlayan çalışmada ayrıca gündemle ilgili kısa filmler izlenip birlikte yorumlar da yapılıyor.
Gülümsemenin insanlar üzerindeki pozitif etkisi, adalet ve merhamet kavramı, girişimcilik, paylaşma ve yardımlaşmanın önemi, aile bağlarının Türk toplumundaki yeri, önyargı gibi farklı konuların görsellerle birlikte her hafta ele alınacağı grup çalışmalarında yetişkinlerle genç kuşaklar fikir alışverişinde de bulunuyor.
Kuşaklar arasında sağlam bir köprü kurulmasının, hem bireysel ve toplumsal mutluluğa hem de kültürün nesiller arasında sağlıklı bir şekilde aktarılmasına katkı sağlayacağını vurgulayan birim psikologu, çalışmanın vizyonunu “Her emekli bir hayat pınarıdır. Biz gençler bu pınardan yararlanıp ömür testimizi doldurmalıyız" diyerek açıkladı.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!