Oluşturulma Tarihi: Eylül 10, 2007 00:00
SANAYİ ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, iş dünyasının sıkıntıları arasında yer alan mesleki, teknik nitelikli eleman konusunda ciddi projelerin yaşama geçirileceğini bildirdi. Çağlayan, "OSB’lerin her biri üniversite gibi çalışacak. Bu konuda ikili eğitim sistemi ile meslek lisesinde okuyan çocuklarımızın meslek edindirmeleri yapılacak" dedi.
SANAYİ ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, mesleki, teknik nitelikli eleman sıkıntısının giderilmesi için projelerin yaşama geçirileceğini belirterek, "OSB’lerin her biri üniversite gibi çalışacak. Bu konuda ikili eğitim sistemi ile meslek lisesinde okuyan çocuklarımızın meslek edindirmeleri yapılacak" dedi.
YAPILMASI GEREKEN ÇOK ŞEY VAR : Çağlayan, Başkent Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Yönetim Kurulu Başkanı Şadi Türk ve yönetim kurulu üyelerini kabul etti. Çağlayan yaptığı konuşmada, Türkiye’de sanayi adına yapılması gereken birçok çalışmanın bulunduğunu belirtti. Türkiye’de 2002-2007 yılları arasında makro ekonomik dengelerin tesis edildiğini ve bu dönemde siyasi istikrarın ekonomik dengeleri sağlandığını vurgulayan Çağlayan, "Öncelikle bu altyapının kurulması gerekiyordu. Çünkü Türkiye 2001’de çok ciddi bir krizle karşı karşıya kalmıştı ve bunu hemen atlatmak mümkün değildi. Ancak siyasi istikrarla ve ardından ekonomik istikrarla atıldı. Önemli ekonomik gelişmeler sağlandı" dedi.
MİKRO REFORMLARA DESTEK : Gelecek çalışmalar arasında ticari hayatın mikro reformlarla destekleneceğini ve vaat edilenler konusunda somut adımlar atılacağını ifade eden Çağlayan, bu konudaki çalışmaların AKP’nin
seçim bildirgesinde de açıkça belirtildiğini söyledi. İş dünyasının sıkıntıları arasında yer alan mesleki, teknik nitelikli eleman konusunda ciddi projelerin yaşama geçirileceğini belirten Çağlayan, ilerleyen zamanlarda OSB’lere ciddi görevler verileceğini, OSB’lerin birer üniversite gibi meslek lisesi çıkışlı öğrencileri eğiteceğini belirtti. Çağlayan gelecekte yapılacak çalışmaları şöyle özetledi:
KOSGEP DESTEĞİ SÜRECEK : "İşsizlik Sigortası Fonu’ndaki kaynağın bir kısmı aynen kanundaki kuruluş amacına uygun olarak işsizlikle mücadele için kullanılacak. KOSGEP’in geçmişte başlamış olan destekleri bu dönemde de devam edecek. Kredi Garanti Fonu’nun 5 kat trilyona liraya kadar kredilere teminat olma kapasitesi geliştirildi. Böylece işletme sermayesi çeken KOBİ’lerin sermayesine iştirak edilerek, nakit para verip, şirketlerin hissedarı olunacak. Fakat bu oran yüzde 50’yi geçmeyecek. Böylece şirketlerin kar edebilir bir düzeye getirilmesi sağlanacak. Ayrıca OSB’lerin mutlaka ihtisas OSB olma konusundaki destekleri devam edecek. Kümeleme modelleri teşvik edilecek. Verilen teşvikler, sektörel ve bölgesel bazda haksız rekabet yaratmayacak şekilde yapılacak."