Hem nalına hem de mıhına

Güncelleme Tarihi:

Hem nalına hem de mıhına
Oluşturulma Tarihi: Kasım 17, 2011 10:58

Başkan Cengiz Topel Yıldırım, Melih Gökçek ile başladı, Cemal Aydın'la devam edip Serdar Özersin ile bitirdi.

Haberin Devamı

Delegeler ve denetim kurulu tarafından rahatsız edildiklerini ifade eden Yıldırım, "Küme düştü diye bakılan bir takımı kurtardık ama bunlara yaranamadık" diye konuştu.

Ankaragücü başkanı Cengiz Topel Yıldırım, "Beştepe'de 9 şiddetinde deprem olacak" iddiasıyla düzenlediği toplantıda hem nalına hem de mıhına vurdu. Çok sert geçmesi beklenen kritik buluşmada beklenenden daha ılımlı konuşan Yıldırım, 70 dakika süren toplantıda son dönemde yaşananlara ilişkin eleştirilerine Melih Gökçek'ten başlayıp, Cemal Aydın'la devam etti ve kendisinden önceki Başkan Serdar Özersin ile sonlanan eleştirilerinde son üç yıllık süreçte imzası olan herkesi topa tuttu. İki yıl aradan sonra hukuki zorunluluk olarak görevi devraldıklarını ifade eden Yıldırım, "Temmuz 2011 itibarıyla Ahmet Gökçek yönetimi, kepenkleri kapattı. Daha sonra geçen 45 gün, Ankaragücü'nün kara günleridir. Bu 45 gün, bugünkü durumuna getirmiştir. Biz 24 Ağustos'ta görevi almasaydık bugün Ankaragücü yoktu. Görevi aldıktan sonra hiç bir yardım göremedik. Bize yardım tahamüdünde bulunanlar yardım etmediği gibi, kulubün 4 buçuk trilyonu alındı" dedi. Geçmişte de herkesi "Küme düştü" didiği bir takımı alıp, yaşattıklarını kaydeden Yıldırım, kendilerinin sürekli rahatsız edildiğini ve çalışma şevkinin kırıldığını ifade ederek, "170 üyenin imzasıyla kongre kararı aldılar, Denetleme Kurulunu üzerimize gönderdiler, yetmedi mahkemeye bile verdiler. Sonuçta kulubü, varlığı tartışılan bir protokol ile bugün kavga ettikleri vir önceki yönetime devrettiler. Devirden sonra da kavgaya devam ettiler." diye konuştu.

Haberin Devamı

100 yılda 100 milyon borç yapanları tarih affetmeyecekÂ

30 AÄŸustos 2009 tarihi itibarıyla hesapların ortada olduÄŸunu ve kulubün futbolcularına borcu olmadığını dile getiren Yıldırım, "Biz bıraktığımızda kulubün futbolculara borcu yoktu. Ä°lk beÅŸe girecek takımımız vardı. Bunu futbol kamuoyu söylüyordu. Gelinen noktada futbolculara borcumuz olmasa, transfer yasağımız da olmazdı. Bugün 100 yıllık kulubün, 100 milyon borcu var. Sadece vergi borcumuz 15 milyon lira. Ankaragücü'nü bu hale getirenleri, tarih affetmeyecek. Biz Ankaragücü için bir kurtuluÅŸ savaşı verirken, bazıları bir imza atıp bu kulübesahip çıkmak zahmetinde bulunmuyor. 2 gün sonra TandoÄŸan'da genel kurul var. Ankaragücü için bu 2 günde yapılacak çok ÅŸey var. Ä°ki gün içinde herkesi göreve davet ediyoruz." ÅŸeklinde konuÅŸtu.       Â

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!