Hande BAŞPINAR
Oluşturulma Tarihi: Kasım 14, 2008 00:00
Amaçlarının Ankara’daki AVM’lere yenilik getirmek ve geniş konsepti yerleştirmek olduğunu söyleyen ZG Restoran’ın işletmecisi Ahmet Çarhoğlu, "İşletmecilik yaparken yeniliklere açık olmak gerekiyor" dedi.
MALTEPE Park’ta Ekim ayında açılan ZG Restoran’ın işletmecisi Ahmet Çarhoğlu, "Amacımız Ankara’daki AVM’lere yenilik getirmek ve geniş konsepti yerleştirmek" dedi. İşletmecilik yaparken yeniliklere açık olmak gerektiğinin altını çizen Çarhoğlu şunları söyledi:
"İnsanlar neyi, nerede, niye tercih ediyor. Bunu iyi incelemek, çeşitlilik yakalamak ve yeniliklere her zaman açık olmak lazım. Evimize bir şey alırken gösterdiğimiz özeni restoranımızda da gösteriyoruz. Bu da mutfağımızın seçkinliğini arttırıyor. Gizli bir mutfak sistemimiz yok. Yemeği, müşterinin gözü önünde yapıyoruz. Açık mutfak sistemiyle çalışıyoruz. Tarifi kimsede olmayan özel tatlılarımız var. ZG spesiyalimiz çok tutuldu. Deniz köpüğü tatlımız, ZG kebap, künefe ve sebzeli çin pilici müşterilerimiz tarafından çok seviliyor. Türk mutfağından pek çok çeşit sunduğumuz gibi, dünya mutfağından da örnekler sunuyoruz. Yemeklerimizle herkese hitap etmeye çalışıyoruz. AVM’lere bu geniş konsepti getirmeyi amaçlıyoruz. Yazın düğün, nişan gibi organizasyonlar da yapacağız.
Yöresel ustalarla birlikte çalışıyoruz
Ustalarımız Bolu Mengen’li ve güneydoğulu. Bu iki bölgenin harmanlanmasıyla değişik bir tat yakaladık. Kebap ve ızgaralarda yöresel ustalarla çalışıyoruz. Müşterilerimiz de memnun kalıyor ve tekrar geliyor.Yemeklerimizi büyük bir özveriyle yapıyoruz. En iyi ürünleri kullanıyoruz. Ustalarımızın maharetiyle de birleşince ortaya güzel şeyler çıkıyor. Restoranımızda Genç İzciler Derneği bir toplantı yaptı. Gün yapmak isteyen hanımlar da bizi tercih ediyor. Çankaya Belediye Başkanı Muzaffer Eryılmaz açılışımızda bulundu. Restoranımızda kahvaltı eşliğinde bir toplantı yaptılar ve çok memnun kaldıklarını ifade ettiler. Ankara’da 3, Uşak’da 1 tane şubemiz var. Franchaise için talepler alıyoruz ama kalitemizi bozmamak adına seçici davranıyoruz. Özellikle erkekler, yemeklerimizin annelerinin yemeğinin lezzetinde olduğunu söylüyor. ISO Belgesi’ne sahibiz. Ekonomik olmaya çalışıyoruz. Piyasaya baktığımızda, fiyatlarımız insanlara çok hesaplı geliyor. Bu sebeple de tercih ediliyoruz. Gruplarımız geldiğinde klasik müzik ve fasıl eşliğinde hizmet veriyoruz."