Hedef bu kez zirve

Güncelleme Tarihi:

Hedef bu kez zirve
Oluşturulma Tarihi: Ekim 01, 2012 00:00

2 Dünya üçüncülüğü, bir Avrupa ikinciliği bulunan Ampute Futbol Milli Takımı, Rusya’da 7-14 Ekim 2012 tarihleri arasında yapılacak olan Dünya Şampiyonası’na iddialı hazırlanıyor.

Haberin Devamı

Ampute Futbol Milli Takımı, 7-14 Ekim tarihleri arasında Rusya’da yapılacak olan Dünya Şampiyonası’na iddialı hazırlanıyor. 12 ülkenin mücadele edeceği Dünya Şampiyonası için yoğun bir çalışma dönemi geçiren milliler, grubunda son Dünya şampiyonu Özbekistan’ın yanı sıra İngiltere, Ukrayna, Japonya ve Liberya ile ilk ikiye girebilme mücadelesi verecek. Diğer grupta ise ev sahibi Rusya’nın yanı sıra Arjantin, İran, Gana, Polonya ve El Salvador yer alıyor.
A Milli Takım Teknik Direktörü Halil İbrahim Köprülü, Türkiye’nin bu spor dalında önemli bir konuma geldiğini belirterek, “Ampute futbolu, ülkemizde çok geç başlamasına rağmen geçen süre içinde büyük yol aldık. 2 Dünya üçüncülüğünün yanı sıra bir de Avrupa ikinciliği ile rüştümüzü ispatladık. Rusya’da hedefimiz Dünya şampiyonasında zirveye çıkmak” dedi.

Haberin Devamı

Gana Milli Takımı ile ortak kamp


Şampiyonadaki rakiplerden Gana Ampute Milli Takımı ile Aksaray’da ortak bir kamp yapacaklarını dile getiren Köprülü, şöyle konuştu:
“Gana ile iki hazırlık maçı yapmayı planladık. Daha sonra 4 Ekim’de birlikte şampiyonanın yapılacağı Rusya’ya gideceğiz. 2012 Londra Paralimpik Oyunları’nı futbolcularla birlikte milli takım kampında izledik ve çok heyecanlandık. Biz neden orada yokuz diye kendimize sorduk. Seyir zevki ve şov yönü ile ampute futbol mutlaka Paralimpik Oyunları’nda yer almalı. Bu konuda Uluslararası Paralimpik Komitesi (IPC) ve Türkiye Milli Paralimpik Komitesi’nin (TMPK) yaptığı çalışmaları yakından izliyoruz ve 2016 Rio Paralimpik Oyunları’nda ampute futbolunda yer alacağına inanıyoruz” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!